Turisme d'interior

El programa 37 del Samarucdigital tracta el turisme d’interior. Quins són els tipus de productes turístics d’interior? Quins són els seus beneficis per a les àrees més despoblades? Què podem fer perquè siga compatible amb la sostenibilitat?

A LA CARTA À Punt

Al programa, coneixerem quins són els tipus de productes turístics d’interior, analitzarem els seus beneficis per a les àrees més despoblades, quins són els límits que hauríem de tindre en compte a l’hora d’implementar aquest tipus de turisme i com podem fer-lo compatible amb la sostenibilitat. Parlarem amb experts en turisme d’interior perquè ens expliquen la relació d’aquest tipus de turisme amb el territori. També, per tal que ens expliquen com identificar i elegir el turisme més ètic amb el territori i el patrimoni. 

Entrevista a Alberto Galloso

Alberto Galloso és enginyer tècnic agrònom per la Universitat Politècnica de València, màster en gestió del medi ambient i consultor en turisme des de 1996. A més, és especialista en planificació de destinacions. Ha desenvolupat la seua activitat professional en temes directament relacionats amb l'ordenació de l'activitat turística de destinacions, creació de nous productes turístics, disseny de plans estratègics per a destinacions, redacció de plans de màrqueting i comunicació per a destinacions i empreses turístiques, plans de viabilitat per a establiments i destinacions turístiques, etc. Ha participat en el desenvolupament de projectes en Espanya, Regne Unit, França, Holanda, Bèlgica, Itàlia, Colòmbia, Perú, Mèxic, Guatemala, Hondures, Ruanda, Sud-àfrica, el Marroc, la Costa d'Ivori, Índia. És codirector del Máster en Direcció de Negocis de Turisme i Oci de l'Institut d'Estudis de l'Empresa (Universitat Catòlica de València) i ha exercit com a consultor extern de l'Organització Mundial de Turisme, per al Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament.


Alberto Galloso, especialista en planificació de destinacions

Entrevista a Belén Carreño i José Manuel Rabasa

Belén Carreño i José Manuel Rabasa són ambientòlegs i fundadors d’Itinerantur, una empresa valenciana de senderisme interpretatiu que potencia el desenvolupament turístic sostenible mitjançant la realització de rutes per sendes i camins per traduir els paisatges. El seu company Lluc, un gos “ensinistrador de persones”, completa l’organigrama d’una empresa que va rebre el Premi a la Millor Empresa de Turisme Responsable de la Comunitat Valenciana en 2015. 

Belén Carreño i José Manuel Rabassa, ambientòlegs

Entrevista telefònica a Rosa Molins 

Parlarem per telèfon amb Rosa Molins, tècnic de producte de Turisme actiu, rural i de natura de l’Agència Valenciana del Turisme, entitat pública destinada al foment i ordenació de l'activitat turística de la Comunitat Valenciana. Entre els seus objectius està l'impuls i l’execució de la política turística i del desenvolupament i de la millora de la reglamentació i ordenació del sector turístic. Parlarem amb ella sobre les estratègies de planificació turística de l’interior de la Comunitat Valenciana i en quin punt està el seu desenvolupament. 

Rosa Molins, tècnic de producte de Turisme actiu, rural i de natura

Tertúlia amb Alberto Galloso i Itinerantur

En el temps de tertúlia aprofundirem en la reflexió sobre el turisme d’interior. Quins són els reptes de futur que té aquest tipus de turisme? És l’eina principal de reconstrucció i repoblament de les àrees d’interior? O és només una de les línies de treball que cal emprar per revitalitzar aquests entorns?

Municipi d'Ares del Maestrat

Tweet sonor

Ferran Dalmau ens durà com cada setmana el 'tweet sonor', on planteja dades i reflexions sobre el tema del programa en 60 segons.

So de la natura

El so de la natura ens acostarà el medi ambient a les ones d'À Punt amb sons d'animals o espais naturals. Què escoltarem hui al Samarucdigital?


Etiquetes