Qui som


L'objectiu i els components de l'equip de Samarucdigital

Samarucdigital (samarucdigital.com) és un portal de informació ambiental que ofereix de manera prioritària tot tipus de continguts sobre la Comunitat Valenciana. Informació transmèdia, on la part audiovisual és la més destacada. Una iniciativa pionera que pren el nom d’un diminut peixet, reduït en dimensions però gran en importància ambiental. El samaruc, Valencia hispanica en nom científic, és l’espècie de fauna autòctona més emblemàtica i amenaçada del nostre territori. A pesar de la seua aparent fragilitat i de la contaminació de gran part dels seus hàbitats ha aconseguit sobreviure. Com ell, el nostre portal eixirà endavant oferint un producte de qualitat per respondre a una demanda de continguts mediambientals sobre el territorio valencià i en valencià. Un portal que incorpora les últimes tecnologies audiovisuals i que aprofita les grans possibilitats de difusió que ofereix la gran xarxa de xarxes, per això li hem afegit el cognom digital.

Una plataforma oberta a les universitats, empreses, moviments socials o qualsevol entitat o persona interessades a difondre continguts sobre el nostre entorn. Els usuaris no només podran opinar sobre els continguts, també podran proposar els temes dels audiovisuals, pujar els seus propis continguts mediambientals o seguir-nos a les xarxes socials de Samarucdigital. La biodiversitat, les energies renovables, les pràctiques respectuoses amb l’entorn, l’impacte de les activitats humanes, els problemes que generem, els nous projectes d’investigació, alimentació sostenible i ecològica, energies menys contaminants, sense oblidar el senderisme, el muntanyisme, el turisme rural i qualsevol altra temàtica relacionada amb el medi ambient formaran part d’un projecte dirigit a tota la societat que, en un món globalitzat, ja no té fronteres.

L'equip

Persones que fan possible el funcionament dia a dia de Samarucdigital
Álvaro Olavarría

Álvaro Olavarría

Direcció, webmaster i realització

Productor, realitzador i muntador de vídeo. Més de 30 anys d’experiència en cinema i televisió. Ha compaginat el seu treball en el departament de posproducció de RTVV en diferents programes com Medi Ambient, Dossiers, etc, amb les tasques de producció cinematogràfica a l’empresa privada. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UCH.

Josep Almenar

Josep Almenar

Subdirecció, producció i realització

Des dels anys noranta ha treballat en l'àmbit de l'audiovisual. Formà part del primer equip de postproducció i d'infografia 3D de RTVV, on va realitzar el muntatge i els efectes visuals de programes tant d'entreteniment com informatius. En l'actualitat, ocupa el lloc de productor transmèdia a l'empresa Ukemotion.

Abel Campos

Abel Campos

Col·laborador

Periodista amb 23 anys d’experiència en televisió i ràdio. Ha treballat al programa Medi Ambient de RTVV com a periodista, presentador y director. Guionista de llargs documentals i sèries documentals de natura. Ha publicat en revistes científiques i de divulgació ambiental com Mètode, Nat, Viajeros, Nostra Terra i Naturaleza Salvaje.

Fèlix Tena

Fèlix Tena

Col·laborador

Periodista amb 25 anys d’experiència i community manager, col·labora amb la revista Plaza i Valencia Plaza. Director del programa d’informació ambiental Medi Ambient de RTVV. Redactor de Hoja del Lunes i Hoja de Valencia, ha publicat en Mètode, El Temps i Nat. Col·laboracions amb Cadena SER i Ràdio Nou.

Xelo Miralles

Xelo Miralles

Col·laboradora

Vora 30 anys dedicada a informar. El 9 d’octubre de 1989 des del primer informatius de Canal 9 i durant més 14 anys presentadora i redactora del programa Medi Ambient de RTVV. Llicenciada en Geografia i Història i postgrau en Periodisme. Locutora i compromesa en la protecció dels ecosistemes.

Fernando Bellón

Fernando Bellón

Col·laborador

Periodista i editor de la revista digital Agroicultura·Perinquiets, ha treballat en innombrables mitjans (l’últim, l’extinta RTVV), i en els cinc continents. És autor de “Renau, la abrumadora responsabilidad del arte”, biografia del fotomuntador i muralista valencià, de novel·les i obres teatrals.

Lluc Avellán

Lluc Avellán

Col·laborador

Llicenciat en Periodisme, ha treballat en diversos mitjans de comunicació, com ara L’Avanç, Ràdio Godella, Gandia Televisió, Canal 37, COPE Dénia o IB3 Televisió. La seua tasca professional s’ha centrat en la producció de continguts de programes audiovisuals de tota mena.

Emilio Laguna

Emilio Laguna

Col·laborador

Doctor en Biologia. Cap de la secció de Protecció dels Recursos Naturals del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Generalitat Valenciana. Premi ‘Silver Leaf Award Planta d’Europa’ a la conservació de la flora europea.


Javier Sánchez

Javier Sánchez

Muntatge i càmera

Fotografia, edició de vídeo, postproducció i grafisme. Són els camps on ha desenvolupat la seua activitat professional en una llarga trajectòria a l’empresa privada i sobre tot a TV. Coordinador de la secció de grafisme a RTVV durant 10 anys. A l’actualitat en procés de formació per l’etalonatge digital i la correcció de color.

Juan Carlos Narbona

Juan Carlos Narbona

Músic col·laborador

Músic i compositor polivalent amb àmplia experiència en direcció i arranjaments. Com a director ha realitzat programes musicals en ràdio, també ha format part en diverses formacions amb estils musicals diferents i com a compositor de bandes sonores, per a diferents projectes audiovisuals.

La productora

La producció de Samarucdigital

Des de València, Ukemotion es presenta com a productora audiovisual amb voluntat d’oferir serveis integrals de comunicació. En Ukemotion desenvolupem qualsevol projecte audiovisual o desenvolupament gràfic siguen quines siguen les necessitats tècniques, però creiem en les idees per damunt dels recursos.

Som un equip multidisciplinari de professionals amb una dilatada trajectòria en tots els camps de la comunicació visual: televisió, vídeo, postproducció, imatge, disseny gràfic, animació, multimèdia, … Oferim serietat, experiència i coneixement del mitjà audiovisual: una aposta segura per al teu projecte.

Ens adaptem a les teves necessitats amb solucions innovadores i creatives. La nostra màxima és adequar cada producte a les necessitats dels nostres clients: solucions concretes i reals en tots els àmbits de la comunicació visual (cinema, TV, web, disseny gràfic, animació, fotografia).