“Celebrem amb la Natura!”

ITINERANTUR ens ofereix una primavera plena d'emocionants propostes per a gaudir de les rutes, la naturalesa i la cultura del nostre territori. Premi al Turisme Responsable 2016 de la Genaralitat Valenciana, Belén Salvador i Chema Rabasa han confeccionat un programa de primavera amb activitats, algunes d'elles gratuïtes, per a descobrir la cultura i la naturalesa d'una manera diferent mitjançant el senderisme interpretatiu.

ITINERANTUR no ens deixa de sorprendre per la seua passió, coneixement, capacitat de treball i l’atractiu de les seues propostes. Entre Samarucdigital i Itinerantur va haver-hi des de principi una connexió especial i una sinergia òbvia. Nosaltres fem informació ambiental de la Comunitat Valenciana i ells coneixen bé el nostre territori. Per aixó col·laborem des del principi en la secció Entre Camins dedicada exclusivament a les rutes, la seua gran especialitat. Fruit d’aquesta col·laboració són els videos Entre les sureres d’Espadà i Milers d’anys d’història en les oliveres de Canet lo Roig.

Precisament La Ruta de les Oliveres Mil·lenàries del Maestrat és la pròxima ruta que ens presenten en la seua nova programació de primavera 2017 el dia 15 de abril. Una ruta familiar i gratuïta patrocinada per l’Ajuntament de Canet lo Roig on descobrirem les llegendes (mites i realitats) que amaguen les seues famoses Oliveres Mil·lenàries, els nostres monuments vius més longeus.

Activitats gratuïtes per a tota la familia

La programació d’abril, maig i juny es completa amb propostes gratuïtes i per a tots els públics. Activitats teatralizadas, rutes cicle-turistes, senderisme interpretatiu er a gaudir en família.

Amb la campanya d’activitats mediambientals “Celebrem amb la Natura!”, i durant tot 2017, l’Ajuntament de Castelló de la Plana i Itinerantur us porten a recórrer moltes zones verdes del municipi per a commemorar els dies mediambientals més importants del calendari. D’aquesta manera, la sensibilització ambiental, la interpretació del patrimoni i l’esport en família es combinen en 18 activitats d’allò més variat per a obrir el Castelló més verd a tota la població:

    · Dia Internacional de la Terra: Senderisme interpretatiu de la Magdalena a la Raca.

      · Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll: Senderisme interpretatiu al Tossal Gros, a qui s’escolta per ací?

        · Dia Mundial de les Aus Migratòries: visita al Centre d’Interpretació de la Reserva Marina de les Illes Columbretes mes xarrada sobre aus marines.

          · Dia Mundial de la Biodiversitat. Ruta al Bartolo per les crestes: la Plana a vista d’ocell.

          · Dia Mundial del Medi ambient: Castelló des de les altures: la Raca, Roca Blanca i Portell.

          Patrocinades per l’Ajuntament de Nules, i també gratuïtes, podrem gaudir d’una Ruta cicle-turista per Mascarell i el patrimoni costaner de Nules i de Mascarell: Ruta teatralizada per la Història per a sorprendre’ns amb el patrimoni ambiental i cultural d’aquesta important població castellonenca.


          Traducció de paisatges i astronomia

          Amb L’Univers des del Bartolo s’obri la temporada d’activitats nocturnes de Itinerantur. Ruta preciosa al capvespre des del Convent dels Carmelites Descalços, en el Parc Natural del Desert de les Palmes, fins a la Creu del Bartolo, on se sopara i un astrònom armat amb telescopis, iniciarà a grans i xicotets en els secrets del cosmos. A més Itinerantur oferirà en el marc incomparable d’aquesta serra litoral, una degustació de licors i dolços autòctons.

          El programa d’activitats 2017 es remata amb De senderisme amb la UJI!, Senderisme interpretatiu al Penyagolosa, el nostre Gegant de Pedra, amb tarifes especials per a estudiants.





          Etiquetes