La Natura de les Paraules: el fons marí

La Natura de les Paraules torna amb un nou capítol dedicat als fons marins. La xiqueta Pau i els seus amics es submergeixen davall l'aigua per a explicar què passa als fons marins quan llancem deixalles a la mar o, per contra, quan som respectuosos amb la natura i reciclem.

Els plàstics, les deixalles metàl·liques, l’oli de cuinar, els detergents...Molts d’aquests elements contaminants acaben al fons marí si no tenim cura a l’hora de llançar-los al contenidor corresponent. D’això se’n diu contaminar. El fons marí s’embruta. Éssers vius com les tortugues marines confonen el plàstic que sura en l’aigua amb les meduses, el seu aliment favorit. Es posen malaltes i tenen mal de panxa. Fins i tot, poden morir. 

Quan reciclem el vidre, el paper, el cartró i el plàstic, evitem que les deixalles acaben en el fons marí. L’hàbitat on viuen els peixos i altres animals marins està net. Hi trobem corals i posidònia, que és la planta marina favorita de Pau. 

A més, sabeu què?  Aigua amb sal cura tot mal. 
Per això quan nades a la mar couen les ferides! Ja,ja,ja

Samarucdigital ofereix en aquesta secció, que combina la divulgació de la llengua, la ciència i el Medi Ambient, un llistat de paraules que els menuts i les menudes poden aprendre i afegir al seu vocabulari. 




Etiquetes