La transformació ecosocial està ja en marxa

El Fòrum Castelló en transició promourà la participació i el pensament crític per afrontar els reptes comunitaris presents i futurs.

L'Àgora de Betxí acollirà el VISC! Fòrum Castelló en Transició els dies 29 i 30 de setembre, un esdeveniment destinat a reunir els agents i entitats provincials que treballen per latransformació ecosocial del territori i que amb la seua tasca, afavoreixen la sostenibilitat social, ambiental i econòmica des de l'àmbit local i amb una mirada global.

Aquesta trobada, organitzada per la Fundació Novessendes, entitat cívica betxinenca convocant, pretén impulsar els projectes transformadors, emfatitzant i visibilitzant les bones pràctiques i experiències ecosocials que tenen una repercussió positiva sobre el Bé Comú. A més a més, l'esdeveniment pretén generar un document útil que servisca com a " full de ruta" cap a l' estratègia valenciana de XEAS-PV (Xarxa de l' Economia Alternativa i Solidària del País Valencià) i el seu Fòrum autonòmic, previst per al 2024.

El VISC! serà, per tant, el punt d’encontre i visibilització d’una xarxa estesa per tot el territori de la província de Castelló, que ja treballa per un canvi de model productiu i relacional més harmònic, just i equitatiu amb la natura i amb el territori que ens envolta, recuperant el camí de l’anomenada “transició ecosocial”. De fet, això mateix és el que tracta de mostrar la pròpia imatge gràfica del fòrum, on s’ha fet servir l’analogia del creixement hemiparàsit de la planta del visc als arbres per representar l’àmbit provincial, els seus pols d’activitat i relacions. A més, s’ha utilitzat el visc aprofitant que com a planta medicinal i segons la tradició cultural del nostre poble, té poders protectors, fertilitza i beneïx qualsevol enllaç o edifici situat als llindars de portes i finestres.

El VISC! serà, per tant, el punt d’encontre i visibilització d’una xarxa estesa per tot el territori de la província de Castelló, que ja treballa per un canvi de model productiu i relacional més harmònic, just i equitatiu amb la natura i amb el territori que ens envolta, recuperant el camí de l’anomenada “transició ecosocial”. De fet, això mateix és el que tracta de mostrar la pròpia imatge gràfica del fòrum, on s’ha fet servir l’analogia del creixement hemiparàsit de la planta del visc als arbres per representar l’àmbit provincial, els seus pols d’activitat i relacions. A més, s’ha utilitzat el visc aprofitant que com a planta medicinal i segons la tradició cultural del nostre poble, té poders protectors, fertilitza i beneïx qualsevol enllaç o edifici situat als llindars de portes i finestres.

El que es pretén, per tant, amb l’organització d’aquest esdeveniment és “ visibilitzar i enfortir la xarxa, per poder així atendre millor les seues cures, i la salut i la qualitat de vida de les persones i del nostre hàbitat més proper, en present i futur ,donades les circumstàncies de Canvi Climàtic i l’esgotament de les fonts de combustibles fòssils a les que hem de fer front com a societat”, afirma Esther Paulo, Directora de la Fundació Novessendes.

L’esdeveniment, finançat per la Diputació de Castelló i la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, comptarà amb la col·laboració de la Xarxa de l' Economia Alternativa i Solidària del País Valencià, Ruralnostra i l’Ajuntament de Betxí, i està adreçat a tota aquella persona i entitat interessada en generar i aglutinar pensament crític comunitàri cap a la transformació ecosocial que ja s’albira.

Més informació i formulari d’inscripció (obert fins a completar l’aforament) a la pàgina web de Novessendes: https://novessendes.org/formulari/


Etiquetes