Les polítiques ambientals com política d'Estat.

Les cinc organitzacions ecologistes reiteren a Pedro Sánchez la urgència d'actuar davant la crisi climàtica i de biodiversitat

Les organitzacions ecologistes (Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, Greenpeace, SEO/BirdLife i WWF) es van reunir ahir amb el president en funcions Pedro Sánchez i la ministra de Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, per a transmetre-li la necessitat de comptar com més prompte millor amb un Govern que permeta abordar l'emergència social derivada de la crisi climàtica i de biodiversitat.

La transició ecològica ha de ser una qüestió de coherència de govern que vaja més a allà de la cartera que té les competències. Per a això, és necessari el compliment i la millora de la normativa ambiental que requereix un marc financer i polític estable.

Les entitats ecologistes destaquen que aquest missatge està dirigit a tot l'arc parlamentari. Les polítiques ambientals han de ser una política d'Estat, perquè Espanya s'està jugant actualment la seua prosperitat econòmica i la qualitat de vida de la seua ciutadania per als pròxims anys.

La urgència ve determinada perquè queda menys d'una dècada per a actuar: Espanya s'asseca, es desertifica, es buida i s'empobreix. Les polítiques mediambientals són garantia de qualitat de vida i benestar.

Davant aquesta crisi ambiental planetària, les organitzacions també li han demanat a Sánchez i a Ribera lideratge en l'àmbit europeu i internacional.

Tant Sánchez com Ribera han reiterat la seua intenció que la transició ecològica siga una prioritat si finalment formen govern. Davant això, les organitzacions els han demanat concreció:

Recursos financers i humans concordes a la urgència i ambició necessàries per a atallar la crisi climàtica i la pèrdua de biodiversitat.

Coherència en totes les polítiques de govern; en aqueix sentit, la política agrària és bàsica per a la protecció de la biodiversitat i és decisiva la forma en què produïm i consumim aliments.

Llei de canvi climàtic més ambiciosa i urgent.

Fiscalitat ambiental perquè la transició siga justa.

Mesures específiques per a la protecció de la biodiversitat i de gestió de l'aigua.

Transició ecològica com a oportunitat de generació d'ocupació.




Etiquetes