Samarucdigital, entre els programes de À Punt millor valorats pels valencians

Dijous passat 6 de setembre es va emetre l'últim programa de la primera temporada de Samarucdigital en À Punt TV, i el dilluns 3 la tercera en la ràdio. Tots els programes es troben disponibles a la carta a la web de À Punt.

120 localitzacions i més de 40.000 quilòmetres ha comprès el recorregut, capítol per capítol, de les tretze entregues del programa de televisió de Samarucdigital. Tot amb l'objectiu de mostrar el paisatge i donar a conèixer la nostra herència natural de flora i fauna. Per a aconseguir-ho, hem comptat amb la participació de més de 200 entrevistats, entre ells científics, tècnics ambientals i activistes que lluiten per preservar el nostre medi natural. 

El canvi climàtic, els incendis, l'agroecologia, les energies renovables i, sobretot, la gran biodiversitat que atresoren els ecosistemes valencians han estat els protagonistes d'una sèrie que pretén sensibilitzar als espectadors en la necessitat de cuidar i fer possible el territori.

L'experiència de divulgar, en valencià i per als valencians, el treball dels professionals que ens han acompanyat tant en ràdio com en televisió ens ha produït molta satisfacció no només per l'esforç realitzat, sinó, sobretot, per la seua entrega en assolir un programa de gran qualitat tècnica i amb continguts que responen als criteris de rigor, veracitat i interès públic. 


Un dels programes millor valorats

Samarucdigital és un dels programes que pertanyen a la primera graella d'emissió de la cadena pública À Punt més valorats pels valencians. Els valencians han valorat el programa molt positivament, si s’atén a la tercera pota d'una televisió transmèdia del segle XXI: Internet.

En nombre de seguidors a les xarxes socials, el nostre compte de Facebook compta amb la confiança de 8530 seguidors. En Twitter comptem amb 3953 seguidors. La interacció amb els usuaris ha estat intensa. Així, en el trimestre d'emissió, els vídeos penjats en Facebook han estat reproduïts 60.000 vegades, la qual cosa ha suposat un abast mensual de 91.811 persones i una interacció de 13.862 persones. Els nostres tweets del mes d'agost han aconseguit 103.1K impressions. Amb les seues interaccions, ens han mostrat el seu afecte i també ha permès obrir debats, ja que el medi ambient comprèn un àrea transversal que aborda l'educació, la ciència, la política i l'economia. Aquesta labor social, a la qual tant ens entusiasma poder contribuir, correspon al desafiament d'una societat com l'actual que s'encamina cap a la necessària transició que permeta la vida sostenible i respectuosa amb l'entorn.

També cal esmentar el suport en la realització de Samarucdigital d'institucions com ara la Consellería de Medi ambient, Parcs Naturals, instituts científics, universitats, col·legis de professionals, empreses privades i ONGs conservacionistes. Agraïm a tots la seua col·laboració, les facilitats i el tracte rebuts per permetre'ns realitzar el programa. Sense la seua ajuda, el programa de Samarucdigital no haguera estat possible.


Un servei públic de qualitat

L'equip de Samarucdigital ha estat sempre conscient del valor i la responsabilitat de pertànyer a l'oferta de continguts d'una televisió pública. Hem tractat de fer del rigor divulgatiu i l'esforç per a oferir un producte de qualitat i útil per als valencians la nostra marca de treball, d'acord amb els objectius propis d'un ens públic com SAMC, els quals es recullen en l'article 5 de la Llei 6/2016, de 15 de juliol, de la Generalitat, del servei públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic de titularitat de la Generalitat. 

Entre aquests objectius, recordem, està el de fomentar el coneixement, la salvaguarda i el respecte dels valors ecològics, paisatgístics i de protecció del medi ambient; promoure el coneixement del patrimoni cultural, natural i ambiental i difondre els valors històrics, educatius i lingüístics, en tota la seua riquesa i varietat, per a contribuir al desenvolupament de la Comunitat Valenciana; i el de prestar una especial atenció a les necessitats d'informació de proximitat.

Arribats a aquest punt, voldríem expressar el nostre agraïment pel bon acolliment dels valencians, que han apreciat la importància d'un programa d'informació ambiental com Samarucdigital. La nostra pretensió de donar a conèixer el valor del medi natural i contribuir a conscienciar en la seua conservació per a les futures generacions és una tasca de divulgació que esperem poder seguir oferint al públic valencià en el futur. Gràcies a totes i a tots!

Podeu veure els programes en la web de À Punt

Nosaltres continuarem amb la nostra tasca en mostra web




Etiquetes