2021: reconciliar-nos amb la vida i el planeta que encara habitem

Per un 2021 que ens reconcilie amb la vida i la naturalesa. El 2020 ens ha ensenyat que cap ésser viu és insignificant per minúscul que siga.

Hui deixem l'any 20 del segle XXI. Un any en què van descobrir la nostra pròpia fragilitat en sentir-nos vulnerables davant un enemic tan xicotet que és impossible de veure. Un any en què la naturalesa en majúscules ens va enfrontar al nostre vertader ésser. A nosaltres, que ens créiem amb legitimitat divina de dominar el planeta, espoliar els seus ecosistemes i manipular la naturalesa en un hipotètic benefici propi, un organisme de penes 140 nanòmetres de diàmetre, ens posa ferms, doblega la nostra forma de vida i utilitza com a polissó la nostra tan elogiada globalització per a enviar-nos un missatge clar: cap ésser viu és insignificant per minúscul que siga. L'arrogància de creure'ns més Sapiens que Homo ens ha portat a ser el major depredador i l'amenaça més gran contra precisament la vida.

 2020 ens ha encarat amb les nostres pròpies contradiccions, ens ha ensenyat a valorar la vida i replantejar-nos les nostres prioritats. Almenys aquest és l'ensenyament que com a mínim hauríem d'haver aprés de la fatalitat. En temps d'Emergència Climàtica la bestiola ens ha desafiat amb una crisi sanitària (alguns diuen que fins i tot civilitzatòria). I els científics adverteixen que no serà l'última pandèmia que viurà el nostre sistema de globalització i el nostre estil de vida alié als altres éssers vius.

 Tant de bo que 2021 ens reconcilie amb la vida, utilitzem la ciència per a conservar el planeta Terra, vertadera mare de tothom, i veure en cada ésser viu el nostre propi ésser. Feliç any.

Etiquetes