600 voluntaris retiren 8 tones de residus dels rius valencians

Veïns de les localitats d’Agres, Alborache, Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d'Asnar, Alzira, Borriana, Buñol, Canals, Cullera, Elx, Gata de Gorgos, Guadassuar, l'Eliana, Llombai, Olba, Paterna, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent i Xeraco, s'han unit per netejar els residus que han trobat als marges dels rius de la seua població, en el marc de la campanya de neteja d'espais fluvials "Mans al Riu", on han participat 600 voluntaris.

En el transcurs de la jornada de neteja de rius es van omplir centenars de bosses industrials de fem amb residus urbans (plàstics, llandes, vidre, etc) i es van retirar altres objectes més voluminosos: pneumàtics, neveres, mobles, matalafs, sanitaris, bombones de butà, restes d'obra, material electrònic i altres objectes que no haurien d'estar a la llera del riu. L'estimació global de pes arreplegat, entre bosses i residus voluminosos, deixa la impressionant xifra de 7.950 quilograms retirats dels nostres espais fluvials. La iniciativa forma part de la campanya Mans al Riu, una iniciativa de la Fundació Limne que porta celebrant-se des de l’any 2010.

Més participació

“Encara persistix, en algun municipi i per part de veïns incívics, el mal costum d'usar el riu com abocador, posant de manifest que part de la població no fa ús dels servicis de recollida dels ajuntaments o de la xarxa d'ecoparcs” recorda Limne. La Fundació assegura que "enguany hem tingut més participació en la campanya i també hem actuat en trams amb gran problemàtica de residu voluminós, el que ha fet s’arribe a xifres rècord de recollida". La associació reitera la necessitat de conservar i millorar els nostres espais naturals i del potencial del voluntariat ambiental per rebutjar vells hàbits.

La Fundació, a més, agraïx l'esforç dels ciutadans que s'han sumat a la campanya, especialment aquells que han col·laborat en la coordinació de l'activitat al seu municipi. D'altra banda, la campanya "Mans al Riu" no haguera estat possible sense el suport dels ajuntaments i els patrocinadors amb els que s'ha comptat en cada un dels 22 municipis en què s'ha actuat.


Etiquetes