Adopcions d’aus òrfenes que salven vides

En època de cria és molt comú trobar-se algun xicotet pardalet caigut del niu, que amb tota seguretat morirà si no rep l’ajuda adequada.

En època de cria és molt comú trobar-se algun xicotet pardalet caigut del niu, que amb tota seguretat morirà si no rep l’ajuda adequada. Per resoldre estos casos ha nascut el projecte de voluntariat ‘Aus Òrfenes’, una iniciativa del Servei de Vida Silvestre de la Generalitat on qualsevol pot col.laborar en salvar la vida d’estes aus. El centre de recuperació de fauna ‘La Granja del Saler’ centralitza les peticions de tots els voluntaris que volen adoptar un d’estos exemplars fins que es recupere i puga començar a volar. Els tècnics fan les cures més urgents i després els ‘padrins’ reben les instruccions per cuidar-los i alimentar-los, al temps que els proporcionen el menjar necessari. La major part de les aus rescatades enguany son falsies, una espècie que passa la major part de la seua vida volant. Només va al niu per cuidar les cries i alimentar-les. Esta iniciativa ha permés que els tècnics puguen dedicar-se a altres treballs de manteniment de la resta d’espècies del centre i ha augmentat el percentatge de supervivència dels animals rescatats, segons explica Carles Gago, tècnic de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, tot gràcies a la bona resposta dels voluntaris.

Els interessats en participar en el projecte o aquells que troben un animal ferit poden digir-se al correu infobiodiversitat@gva.es


Etiquetes