Benvinguda a la rosseta en La Casa Penya

Vine a descobrir què estem fent a la Marjal d’Almardà-Almenara per a salvar a l’ànec més amenaçat d’Europa. Una nova oportunitat de veure el documental Patches a Espanya.

El pròxim dissabte, 28 de maig, Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) et convidem a una jornada molt especial a La Casa Penya per a donar la benvinguda a la rosseta (Marmaronetta angustirostris). Este ànec és el més amenaçat d’Europa i actualment el podem trobar a la Finca de Penya, reserva de fauna silvestre que AE-Agró custodia a la Marjal d’Almardà-Almenara i on vam alliberar 15 rossetes el passat mes d’abril.

 Enric Amer amb una de les rossetes alliberades

Amb motiu d’esta jornada projectarem en el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà Patches, documental produït per la unió temporal d'empreses Ukedocu U.T.E., de les productores valencianes Ukemotion PA S.L. i Docu Producciones S.L. Esta producció valenciana ha sigut premiada en l’àmbit internacional i analitza l’estat de conservació d’esta espècie en perill d’extinció que, actualment, és l’objecte de recuperació d’un projecte LIFE en el qual la Generalitat Valenciana està treballant.

L’audiovisual no sols ens visibilitzarà les amenaces que enfronta la rosseta, sinó que també posa en valor els treballs que s’estan realitzant per a revertir el seu risc d’extinció en les zones humides valencianes on habita, com són el Fondo d’Elx, l’Albufera de València, la Marjal d’Almenara o la Marjal dels Moros. 

De totes estes tasques (cens, cria en captivitat, marcatge...) ens parlarà Daniel Mons Garcia, membre del Servei de Vida Silvestre de la Generalitat i treballador de VAERSA. Amb ell i amb Álvaro Olavarria, productor de Patches, tindrem un col·loqui després de veure el documental per a debatre i reflexionar sobre la responsabilitat que tenim els humans de cuidar cada una de les espècies amb què convivim.

Si vols participar en la jornada de benvinguda a la rosseta en La Casa Penya, cita que començarà a les 11.00 hores, només has d’emplenar el següent formulari. Però, afanya’t, perquè les places són limitades. T’esperem per a explicar-te què estem fent a la Marjal d’Almardà per a salvar a l’ànec més amenaçat d’Europa.T’apuntes???


Etiquetes