Camí de París en bicicleta

La ruta continua. La marxa en bicicleta que va eixir de València en direcció a la cimera del clima de París segueix el seu itinerari visitant diverses ciutats d’Espanya on arreplega el suport, les firmes i la incorporació de nous ciclistes. Una iniciativa coordinada per l’associació Associació Pel Medi Ambient i Contra el Canvi Climàtic (AMA). El periodista Rafa Salom, que forma part de l’expedició, ens fa arribar les imatges del viatge que ací vos mostrem.

1.800 quilòmetres en bicicleta. Eixe és l’objectiu d’un ruta en bicicleta que va eixir de València en direcció a la cimera del clima de París (COP21).  Les exhaustives mesures de seguretat desplegades a causa dels atemptats a la capital francesa, han provocat la prohibició de les grans manifestacions i concentracions previstes amb motiu de l’encontre, que comença el dia 30 de novembre. L’accés a la zona on se celebrarà la conferencia estarà encara més restringit, però a pesar d’això el grup de ciclistes continua el seu camí a París, decidit a arribar a les proximitats del recinte on es celebrarà la cimera.


En la iniciativa, coordinada per l’associació AMA participen també diversos col.lectius com ara Greenpeace, Acció Ecologista Agró, Climate Kic, Som Energia, la Fundació Vicente Ferrer, Valencia en bici, o la Plataforma per un Nou Model Energètic. La iniciativa té el suport de l’Ajuntament de València i altres 22 consistoris.

En el seu viatge la marxa reivindicativa ha visitat Madrid, Segovia o Valladolid entre altres ciutats, on han arreplegat firmes, suport i ha acollit la incorporació de nous participants. La idea dels organitzadors es contribuir a la sensibilització de la població davant els efectes del canvi climàtic, i reclamar decisions polítiques per aconseguir solucions.

Etiquetes