Camins de l’aigua

L’audiovisual Camins de l’aigua analitza els camins que recorre l’aigua fins a arribar a tres zones humides de gran valor mediambiental: la Marjal d’Almenara, l’Albufera de València i la Marjal de Pego-Oliva.

El passat 14 de novembre, Acció Ecologista-Agró va estrenar a La Casa Penya de Sagunt (Camp de Morvedre, València) l’audiovisual Camins de l’aigua. Aquest vídeo, d’aproximadament 15 minuts de duració, analitza els camins que recorre l’aigua fins a arribar a tres zones humides de gran valor mediambiental: la Marjal d’Almenara, l’Albufera de València i la Marjal de Pego-Oliva.  I, a més a més, es proposen una sèrie de bones pràctiques tradicionals en matèria de gestió hídrica per a millorar i conservar els valors naturals d’aquests tres aiguamolls litorals.

  Fotograma de 'Camins de l'Aigua'

El vídeo realitzat per Acció Ecologista-Agró amb el suport de la Conselleria d'Agricultura i la col·laboració de la productora valenciana Ukemotion, responsable, entre altres projectes, de Samarucdigital, va ser escrit i dirigit per Batiste Miguel (Docu-producciones), produït per Álvaro Olavarria (Ukemotion), i l'assessorament en el guió d'Enric Amer d’AEAGRÓ . El documental va ser gravat en qualitat 4k entre la primavera i tardor (en plena DANA) en els tres aiguamolls i els seus voltants amb dron i càmeres subaquàtiques. Concretament, Camins de l’aigua planteja com a bones pràctiques el manteniment en bon estat d’aqüífers i ullals i mostra projectes de restauració efectiva; La inundació hivernal, pràctica agrícola coneguda també com a perellonada; I finalment una gestió de les goles respectuosa amb els cicles naturals de les zones humides i de la fauna que les habiten, com la realitzada durant segles pels pescadors de les marjals.

  Fotograma de 'Camins de l'Aigua'

Pròximes projeccions

La pròxima projecció serà el divendres, 22 de novembre a les 12.30 hores a la Casa dels Anglesos, el centre d’interpretació de fauna i flora dels Estanys d’Almenara. Pròximament també es projectarà en el Parc Natural de l’Albufera de València i en el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva que, junt amb la Marjal d’Almenara, són els grans protagonistes de Camins de l’aigua, un audiovisual que aposta per una gestió hídrica responsable per a millorar i conservar els valors naturals d'aquestes tres zones humides.

A més a més, el vídeo s’oferirà a les escoles i instituts de l’entorn de la Marjal de Pego-Oliva, l’Albufera de València i la Marjal d’Almenara com a recurs educatiu per a explicar el cicle natural de l’aigua i la importància per a la biodiversitat que tenen les zones humides del litoral valencià. Quan finalitzen les projeccions, Camins de l’aigua es publicarà a Internet, on es podrà visionar a la pàgina web i a les xarxes socials d’AE-Agró.

 Fotograma de 'Camins de l'Aigua'

Etiquetes