Castelló és ecològica reforçara la cura del paisatge i la biodiversitat

Transició Ecològica inicia la nova campanya d'educació ambiental Castelló és ecologia per a reforçar la cura del paisatge i la biodiversitat. La Regidoria organitza la primera activitat el pròxim 4 de març en el Molí la Font

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha presentat aquest divendres la nova campanya d'educació ambiental de Castelló és Ecologia, que contempla activitats commemoratives vinculades a dies del medi ambient per a reforçar la cura del paisatge i la biodiversitat del terme municipal. La primera activitat serà el 4 de març pell Dia Mundial de la Vida Silvestre, amb el taller Detectius de la naturalesa en el Molí la Font. Les persones interessades a realitzar consultes i inscriure's el poden fer a través del correu electrònic castelloesecologia@calderonaviva.com. Més informació també a través del web castello.es.

La nova campanya respon a la crida a projectes que ha llançat la Regidoria per a organitzar les activitats d'educació ambiental. La campanya de Castelló és ecologia comprén la primera meitat de l'any, del 4 de març al 30 de juliol, amb un pressupost de 7.000 euros, estant pendent la convocatòria de la segona part de l'any. 

“Enguany des de la Regidoria hem fet un esforç per a ampliar la despesa en educació ambiental, aconseguint els 160.000 euros, i dins d'aquest increment hem fet una anomenada a projectes per a escoltar empreses i entitats de l'ecologisme i turisme familiar perquè ens feren proposades”, ha explicat en roda de premsa el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha estat acompanyat per Alberto Villalba, coordinador de Calderona Viva, empresa adjudicatària de la campanya Castelló és ecologia. 

El regidor ha destacat la “importància de donar una resposta integral als reptes ambientals. No podem fer front a la crisi energètica agreujant altres crisis en el sòl o la biodiversitat, per això en aquesta campanya posem en valor diferents punts del terme municipal i diferents paisatges rurals, perquè el paisatge construeix identitat”. 

Castelló és ecologia, ha informat el coordinador de Calderona Viva comprén 10 activitats del 4 de març al 30 de juliol. El 4 de març, Detectius de la Naturalesa en el Molí la Font consisteix en un taller per a reconéixer espècies animals a través dels seus rastres, resoldre un enigma i posar l'accent en el respecte als animals en el seu medi natural. 

Al març, el 26 serà el torn del Dia Mundial dels Boscos, amb un contacontes i manualitats en entorn de l’ermitori de la Magdalena

A l'abril, el 22 serà el Dia de La Terra amb un Scape room a l'Aula de la Natura del Pinar; i el 29, Dia sobre la Conscienciació del Soroll amb una ruta interpretativa al parc Ribalta

Al maig, el 20 se celebrarà el Dia de la Biodiversitat Biològica amb un ruta teatralitzada a l'entorn de l’ermitori de la Magdalena; i el 28 el Dia Europeu dels Parcs Naturals amb una visita i taller al centre d'interpretació de les illes Columbretes en el Planetari. 

Al juny, el 3 serà el Dia Mundial del Medi Ambient amb un ruta teatralitzada en l’ermitori de la Magdalena; i l'11 tindrà lloc el Dia Mundial dels Oceans amb un Scape room a l'Aula de la Natura del Pinar.

Al juliol, el 16 serà el torn del Dia Mundial del Defensor del Medi Ambient amb una gimcana al parc del Meridià, i 30 de juliol, el Dia Lliure de Bosses de Plàstic amb teatre i manualitats al parc  Ribalta. 


Etiquetes