Castelló implica als escolars a fomentar hàbits de consum sostenibles

La Regidoria de Transició Ecològica del Ajuntament de Castelló de la plana ensenya en "Eduquem en Verd" les varietats de l'horta i una alimentació de proximitat i saludable

Tallers per a donar a conéixer les varietats tradicionals de fruites i hortalisses del terme municipal i xarrades sobre la importància d'un consum de proximitat i de temporada són algunes de les iniciatives que es desenvolupen en els centres educatius en la campanya d'educació ambiental Eduquem en Verd, que organitza la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló per a implicar col·legis i instituts de la ciutat en la valorització del seu entorn natural i biodiversitat, del sector primari i a conscienciar en hàbits de consum saludables. 

“Durant el curs escolar col·laborem amb la comunitat escolar a ensenyar valors ambientals així com dinàmiques d'alimentació saludables, ja que adquirir en les edats primerenques aquests coneixements és important perquè es consoliden al llarg de la vida”, destaca el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro

Alumnes de Primària assisteixen al taller Aprenent l’Hort, que contempla jocs i tallers que ensenyen els cultius de la zona, descobrint la part que es menja i en quina temporada es planten. 

En el taller Mercat d’Aliments, els escolars de Primària assisteixen a jocs en la qual es dona a conèixer la distància recorreguda pels aliments que es consumeixen i la importància dels productes de temporada, i la preparació d'un plat de temporada.

L'activitat Consum responsable i de productes locals va dirigida a alumnes de Secundària i Batxiller i mostra de forma detallada la importància que representen els hàbits de consum i el poder del consumidor per a modificar les pautes de la dinàmica econòmica que envolta les nostres experiències com a compradors. 

Per part seua, estudiants de Secundària aprenen en un espai de debat la significació sociocultural de l'agricultura en Importància de la biodiversitat conreada.

Aquestes iniciatives enfocades al consum responsable i al coneixement de la a activitat agroalimentària formen part del programa de 15 iniciatives de Eduquem en Verd, que també programa activitats que realcen l'entorn natural del terme. sobre la biodiversitat, els ocells i les petjades de la fauna.


Etiquetes