Castelló ofereix formació agrària gratuïta per a reactivar el sector primari

La Regidoria de Transició Ecològica de Castelló organitza un nou Pla de Formació agrari de 60 hores per incorporar nous perfils al sector primari dins del Pla de Reactivació Agrària

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló mitjançant el Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura (CERAI) ha programat un nou Pla de Formació per ajudar a la modernització del sector primari del terme, i també per generar les condicions perquè nous perfils puguen encetar nous projectes econòmics en el terme. La formació és gratuïta, suma 60 hores de sessions teòriques i en el camp i es desenvoluparà del 23 de setembre al 17 de desembre. 

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica hem demanat esta volta la col·laboració de CERAI per organitzar el tercer programa de formació per ajudar a professionalitzar i modernitzar el sector i garantir el relleu generacional. Durant quatre mesos hem programat continguts tant per ajudar a les persones professionals del sector primari del terme a augmentar el rendiment del seu projecte, com per dotar d'eines a qualsevol persona interessada en l'agricultura tinga els coneixements per emprendre en el sector agroalimentari amb èxit", explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.


El curs serà presencial i inclourà classes teòriques, sessions d'informàtica i de laboratori, pràctiques en el camp i seminaris. Les 60 hores es repartiran en dos blocs. Un tractarà la producció i el segon, la transformació i la comercialització mitjançant distints seminaris. 

Els dos blocs formatius es divideixen en sis cursos: el primer versa sobre gestió del sòl, aigua i nutrició en la producció hortícola ecològica. El segon, sobre el control de plagues i malalties i el disseny de tècnics de cultiu. El tercer serà un seminari de normativa, legislació i gestió econòmica en projectes agraris. El quart bloc ensenyarà el desenvolupament d'obradors compartits. El cinqué mostrarà l'elaboració de compostatge a xicoteta escala. I el sisé ensenyarà estratègies de comercialització en canals curts.

Mobilitzar al sector agrari per a incentivar la modernització

Amb esta nova programació de formació agrària, més extensa que les dos propostes dels anys anteriors, l'Ajuntament de Castelló busca mobilitzar al sector agrari existent per incentivar a una modernització que augmente el seu rendiment econòmic, i també a la incorporació de nous perfils d'emprenedors agroalimentaris que tinguen necessitats de coneixements per iniciar els seus projectes.

El programa comptarà amb una ampli elenc de professores i professors altament qualificats que garanteixen l'aprenentatge tant teòric com pràctic, destacant la seua especialització en agricultura ecològica i agroecologia. Les classes teòriques es celebraran en la Càmara Agrària de Castelló i les sessions de treball de camp tindran com a seu els camps del projecte Sa i Fresc, en Alcàsser, un dels projectes d'agricultura ecològica més consolidats del territori valencià.

El curs és gratuït però es requereix inscripcio prèvia per la limitació de places a través del correu electrònic: jessica.marzal@cerai.org. Tota la informació sobre el contingut dels cursos i el calendari es pot trobar en el web castello.es.


Etiquetes