Consum responsable i l'ús de les plantes nadalenques protagonitzen el samarucdigital a À punt ràdio

L'antropòloga, educadora social i enginyera tècnica agrícola, Yayo Herrero ens parla d'ecofeminisme i del paper de les ciutats en el canvi climàtic.

Podcast À Punt Media

El segon programa de samarucdigital en les ones d'À punt ràdio arriba inoculat d'ambient pre nadalenc. El consumisme exacerbat del Nadal dóna lloc a compres destrellatades que acaben al poal del fem. Una imatge atribolant d'aquestes dades es produeix als carrers de molts pobles i ciutats d'arreu la Comunitat Valenciana com són milers de quilos de menjar dipositats als contenidors del fem acompanyant els embolcalls dels regals i altres fòtils del Nadal. Samarucdigital tracta de manera concisa el tema relacionat amb les compres nadalenques i el canvi de conciència personal que cal aportar per a modificar aquesta dinàmica poc amable amb el futur del planeta. Els convidats de la nostra tertúlia setmanal com són Fernando Navalón de la Cooperativa Som Alimentació i Silvia García, secretària general de FACUA a la Comunitat Valenciana aporten solucions per a aproximar-nos a un consum responsable. Iniciatives com incentivar el comerç local i planificar la compra en lloc de fer-la de manera ràpida i exacerbada poden ajudar el consumidor a deixar de llançar al poal del fem la tercera part dels aliments que es compren.

Batiste Miguel,Pilar Almenar,SilviaGarcia,Fernando Navalón, Reis Juan i Álvaro Olavarría

Una ecofeminista contra el canvi climàtic

Samarucdigital entrevista a Yayo Herrero, antropòloga, educadora social i enginyera tècnica agrícola. Amb Herrereo descobrirem el significat i el recorregut històric del terme ecofeminisme així com els esforços que cal fer des de les ciutats per tal de lluitar contra el canvi climàtic. «Les ciutats són fonts per a resoldre el canvi climàtic perquè són el factor més gran causant del canvi climàtic. Les grans urbs emeten entre el 70 i 80% dels gasos d'efecte hivernacle mundials. Si transformem el metabolisme urbà, econòmic i productiu tindrem una gran quantitat d'elements per adaptar-nos i mitigar tant com puguem el canvi climàtic», ha explicat Herrero durant l'entrevista realitzada per Reis Juan.