Dos universitats valencianes entre les millors per estudiar biología

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana ha posat en relleu que dues universitats de la Comunitat figuren en els millors llocs del rànquing d'estudis de biologia en l'estat espanyol.

La Universitat de València-Estudi General, en el segon lloc, i la Universitat Politècnica de València, en el set, formen part de les universitats amb millors resultats en el Rànquing CYD quant als 8 indicadors seleccionats al moment d'orientar a un futur universitari a triar un grau o màster de biologia.

La Universitat de València-Estudi General imparteix 3 graus i 4 màsters en l'àmbit de la biologia. La nota de tall del seu grau és de 11,06 i actualment s'ofereixen 128 places. 5 dels 8 indicadors analitzats de les ofertes de la Universitat de València figuren dins de la categoria de major rendiment relatiu, un en rendiment intermedi i dos en menor rendiment relatiu. Així els crèdits pràctics, la seua taxa de rendiment, la preferència de la titulació i la mobilitat dels estudiants de grau són els seus punts forts, mentre que les assignatures obligatòries en idioma estranger en el màster estan en la mitjana. Els seus punts més febles, sempre atés el Rànquing CYD, són les assignatures obligatòries en idioma estranger en el grau i la mobilitat d'estudiants en el màster.

Estudiants de màster de biologia de la UV

Respecte a la Universitat Politècnica de València, oferta el Grau en Biotecnologia i el Grau en Ciències Ambientals, a més de diferents màsters. El Grau en Biotecnologia compta amb 115 places i té una nota de tall de 12,55. Respecte als paràmetres analitzats, les opcions de la Politècnica obtenen els millors resultats en taxa de rendiment de grau, preferència de la titulació en màster, assignatures obligatòries en idioma estranger de grau i mobilitat d'estudiants de grau. La mobilitat d'estudiants de màster es troba en rendiment intermedi. I el menor rendiment es produeix en els crèdits pràctics i la taxa de rendiment de màster. A més no hi ha dades en les assignatures obligatòries en idioma estranger de màster.



La Universitat del País Basc, la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, la Universitat de Saragossa, la Universitat de Múrcia i la Universitat d'Alcalá completen aquest llistat de les 7 destacades. És de ressaltar que les 7 són universitats públiques.

Cal indicar que el Rànquing CYD és una eina de la Fundació homònima per a comparar online la qualitat de les universitats espanyoles a través d'indicadors transparents i fiables que permeten mesurar el rendiment de la universitat en diverses àrees d'activitat. La importància dels crèdits pràctics, la taxa de rendiment que permet mesurar la dificultat de la titulació, la preferència de la titulació que possibilita valorar l'equilibri entre oferta i demanda de places, la proporció d'assignatures obligatòries en llengua estrangera i la mobilitat internacional en programes d'intercanvi per a calcular l'orientació internacional, són els indicadors que es tenen en compte per a aquesta classificació.


Etiquetes