Ebo, el primer goril·la nascut en BIOPARC València compleix 8 anys

Hui, 26 d'octubre, naixia en BIOPARC el primer goril·la valencià fruit del programa internacional de conservació ex situ (EEP) d'aquesta espècie en perill crític d'extinció. El seu nom prové del valuós bosc de Camerun on la Fundació BIOPARC col·labora en la seua protecció a través de l'Ebo Forest Research Project. Enguany l'alegria és doble, ja que a l'aniversari s'uneix la victòria conservacionista davant l'amenaça de destrucció que fa uns mesos cernia sobre el bosc.

Hui fa 8 anys que va nàixer Ebo i hui és un dia molt especial per a l'equip de BIOPARC i per a moltes persones que consideren al jove goril·la una icona d'esperança. Ebo va ser el primer goril·la que va nàixer a la Comunitat Valenciana i ho va fer dins de l'important programa internacional de conservació ex situ (EEP) d'aquesta espècie en el qual participa molt activament BIOPARC València. El parc alberga un grup reproductor format pel mascle Mambie, tres femelles, Ali, Nalani i Fossey, i la seua prole: Ebo i els seus germans xicotets Virunga de quatre anys, Pepe de dos anys i huit mesos i el xicotet Félix d'any i mig. Podem dir amb orgull que BIOPARC València és un centre de referència en la preservació de goril·les (Gorilla gorilla gorilla), una de les espècies amb major amenaça d'extinció, catalogada en "perill crític" (Critically Endangered) per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

  Ebo va ser el primer goril·la que va nàixer a la Comunitat Valenciana

Ebo Forest Research Project

BIOPARC València està també compromés amb la conservació in situ a través de la Fundació BIOPARC, que participa en l'Ebo Forest Research Project. El bosc d'Ebo, que va donar nom al primer goril·la valencià, és una selva verge descoberta en 2002 i la llar de diferents animals amenaçats entre els quals destaca un grup de goril·les en greu risc de desaparéixer. Durant la pandèmia, aquesta zona d'incalculable valor per la seua rica biodiversitat, va estar a punt de perir per a convertir-se en una concessió fustera. En aquesta ocasió, la mobilització internacional conservacionista, liderada per l'Ebo Forest Research Project del qual la Fundació BIOPARC és l'únic col·laborador a Espanya, va aconseguir una gran victòria i el mateix president de la República de Camerun va suspendre aquest devastador pla. En aquest moment de doble alegria, els responsables de l'Ebo Forest Research Project han volgut compartir amb el primer goril·la nascut en BIOPARC aquest dia i li han enviat la seua felicitació amb aquestes paraules: "Per molts anys a Ebo!, et desitgem tot el millor i esperem que estigues bé en aquest temps extremadament desafiador".

Aquest triomf ha d'animar i encoratjar la lluita de la protecció de la naturalesa. El compromís de cadascun és clau, especialment en situacions tan difícils com les que s'estan vivint a tot el món.


Etiquetes