El concurs audiovisual Medi lliura el primer premi al documental “Fam de terra”

“Reptiles valencianos” i “Paisatges del Maestrat” són les altres obres guanyadores en la segona edició del concurs.

El documental “Fam de terra” del realitzador Toni Lucas ha estat el guanyador de la segona edicióconcurs audiovisual “Medi”, organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia“Fam de terra”, centrat en Carcaixenttracta la progressiva desaparició del paisatge citrícola valencià, 


Per la seua part, el segon premi ha estat per al treball “Reptiles valencianos”. Per segon any, el documentalista Javier Burgos s’endú el segon premi per un treball que retrata de prop els diferents rèptils que podem trobar al llarg de la nostra geografia.


El tercer classificat ha estat el documental “Paisatges del Maestrat”. El realitzador Juanmi Ponce descobreix aquesta comarca històrica en risc de despoblament des d’un punt de vista social, cultural i ambiental.


Enguany ha augmentat la quantia econòmica dels premis. Així, el treball guanyador s’ha endut 700 euros, mentre que el segon i tercer classificat han estat premiats amb 450 euros i 250 euros respectivament.

El jurat del concurs ha estat conformat per professionals del sector audiovisual, provinents del mitjà de comunicació Samarucdigital, així com de representants d’organitzacions ecologistes, com ara Xúquer Viu, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista-Agró.


En l’acte de lliurament dels premis, que ha tingut lloc dimecres 30 de febrer a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, el jurat ha destacat la diversitat temàtica de les obres premiades, així com el nivell qualitatiu dels 10 treballs que s’hi han presentat. A l’acte va assistir el diputat de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, Josep Bort, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Paco Sanz, i la regidora d’Educació Pilar Huertas.


Etiquetes