El futur del Bosc de colors

Morella, a la comarca castellonenca dels Ports, ha acollit les primeres jornades tècniques del Programa Life Renaix el Bosc. Un projecte europeu que pretén salvaguardar els rars i escassos boscos caducifolis valencians localitzats al nord de Castelló.

El projecte europeu Life Renaix al Bosc ha congregat a Morella especialistes de tota Espanya pel que fa a les formacions boscoses de Tilio-Acerion, arbres caducifolis de fulla ampla. Més de 100 persones han participat en unes jornades tècniques on s’ha posat de manifest la importància de conservar els boscos caducifolis valencians localitzats al nord de Castelló. Les comarques de l’Alcalatén, els Ports i l’Alt Maestrat acullen l’últim reducte d’aquestes formacions boscoses compostes bàsicament per oms de muntanya, aurons, til·lers, serveres i moixeres d’entre altres espècies.

El projecte està coordinat per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural  per mitjà del Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal (CIEF) i la col·laboració de Vaersa. Es va iniciar en gener de 2013 i finalitzarà en 2017.

Etiquetes