El Japó obri el seu mercat a la producció ecològica Europea

El Govern del Japó, a través del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Silvicultura, acaba d'autoritzar a CAAE per a certificar sota la norma JAS permetent la comercialització dels productes ecològics en el mercat japonés. D'aquesta forma, l'entitat de certificació líder a Europa es converteix en l'única empresa a Espanya que té aquesta autorització.

CAAE, entitat líder en certificació a Europa, inicia 2020 amb l'obtenció de l'acreditació per part del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Silvicultura del Govern del Japó (MAFF) per a la certificació de productes ecològics per la normativa JAS (Japanese Agricultura Standards), la qual s'aplica als agricultors, productors i indústries que transformen, envasen o etiqueten els productes que exporten al mercat del Japó.

L'obtenció d'aquesta autorització possibilitarà l'entrada de productes, tan benvolguts en el mercat japonés, com l'oli d'oliva verge extra espanyol o els productes subtropicals del Con Sud americà.

CAAE és, a més, l'entitat de referència en espanyol per a la certificació orgànica i l'única d'Espanya a estar acreditada per la Comissió Europea per a països tercers, pel govern dels EUA per al NOP i pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Silvicultura del Govern del Japó per al JAS.

Segons apunta el director de certificació, Juan Manuel Sánchez Adame, en CAAE "estem apostant per oferir als productors orgànics espanyols, i de qualsevol part del món, la possibilitat d'obrir-se a nous mercats internacionals. L'obtenció d'aquesta autorització suposa una fita important per a CAAE, ja que som al nostre país l'única entitat que pot certificar productes ecològics que s'exportaran al mercat japonés".

"En un moment en el qual el mercat de productes ecològics genera un volum mundial superior als 92.000 milions d'euros, l'obertura al mercat japonés per als operadors d'Espanya i Llatinoamèrica, a través de la certificació JAS, es presenta com una oportunitat única de creixement", afig Sánchez.

CAAE és líder a Europa, amb més d'un milió d'hectàrees certificades, que està desenvolupant una expansió internacional, principalment a Iberoamèrica, creixement que també s'estén als mercats d'Àfrica i Àsia.