El LIFE+Albufera, candidat al guardó: Best of the best award

La Comissió Europea reconeix el treball d'este projecte i el nomina com un dels millors LIFE finalitzats entre 2016 i 2017 en les categories de Medi Ambient i de Natura

El projecte LIFE+Albufera ha sigut reconegut per la Comissió Europea (CE) com un dels millors estudis del Programa LIFE finalitzats entre els anys 2016 i 2017. Este reconeixement porta a este projecte a ser nominat com candidat al guardó Best of the best award en les categories de Medi Ambient i també de Natura. L'interés i l'impacte dels resultats obtinguts per LIFE+Albufera, així com la seua àmplia difusió i la seua excel·lent gestió han sigut aspectes clau per a obtindre esta menció. El projecte es va desenvolupar des d'octubre de 2013 fins a setembre de 2016 en tres aiguamolls artificials (el Tancat de la Pipa, el de l'Illa i el de Milia) del Parc Natural de l'Albufera.

Per als socis del LIFE+Albufera, esta distinció suposa un reconeixement a l'esforç i el treball realitzats durant els tres anys de duració del projecte. “Ens enorgullix rebre este tipus de distincions perquè significa que desenvolupem una excel·lent labor. De fet, malgrat que oficialment el projecte acabara el passat mes de setembre de 2016, encara continua present i servix d'exemple per a alguns estudis relacionats amb la conservació i recuperació de zones humides”, ressalta el seu coordinador del projecte, el Doctor Miguel Martín.

En este sentit, l'investigador de l'IIAMA-UPV (Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València) afirma que la continuïtat dels espais on es va desenvolupar el LIFE+Albufera està assegurada “gràcies al compromís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i ACUAMED amb la millora de la qualitat ambiental dels espais naturals en els àmbits de les aigües i de la biodiversitat”. 

El resultat definitiu s'anunciarà el pròxim 23 de maig en una cerimònia d'entrega que tindrà lloc a Brussel·les, Bèlgica, amb motiu dels actes de celebració de la 2018 EU Green Week. En l'esdeveniment s'atorgaran deu distincions en les categories de Medi Ambient, Natura, Acció Climàtica i Ciutats Verdes. Eixe dia sabrem si finalment el LIFE+Albufera rep el premi Best of the best award.


Projecte LIFE+Albufera

El projecte LIFE+Albufera es va desenvolupar des d'octubre de 2013 fins a setembre de 2016 en els aiguamolls artificials del Tancat de la Pipa, el Tancat de Milia i el Tancat de l'Illa, ubicats els tres en el Parc Natural de l'Albufera de València. Els socis beneficiaris vam ser les organitzacions Acció Ecologista-Agró, la Fundació Global Nature i SEO/BirdLife, recaient la coordinació del projecte en l'IIAMA-UPV. A més a més, va comptar amb el cofinançament d'ACUAMED, la CHX i la Fundación Biodiversidad (Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient).

El projecte va demostrar com una adequada gestió integrada dels aiguamolls artificials permet aconseguir el triple objectiu de millorar la qualitat de les aigües, l'extensió d'hàbitats prioritaris i l'estat de conservació de les aus. D'esta forma, integrant el compliment de tres de les directives europees (Aigua, Aus i Hàbitats) de major importància per a la conservació de la biodiversitat, es va aconseguir millorar l'estat de conservació del parc natural i generar ferramentes de planificació que suposen la base dels plans de gestió de la ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus) de l'Albufera).

Etiquetes