El LIFE+Albufera, premiat com un dels millors estudis finalitzats en 2016-2017

Des de Samarucdigital donem nostra més sincera enhorabona a Acció Ecologista-Agró, la Fundació Global Nature i SEO/BirdLife per aquest merescut premi. Un reconeixement a una figura mediambiental que cobra força: la custòdia del territori. L'interés i l'impacte dels resultats obtinguts per este projecte, la seua àmplia difusió i la seua excel·lent gestió han sigut aspectes clau per a obtindre esta menció

El passat 23 de maig, el projecte LIFE+Albufera va arreplegar el premi de la Comissió Europea (CE) que el reconeix com un dels millors estudis del Programa LIFE finalitzats entre els anys 2016 i 2017. En una cerimònia celebrada a Brussel·les (Bèlgica), amb motiu de la Green Week 2018, els socis del projecte LIFE+Albufera van rebre de Jean-Claude Merciol, responsable del programa LIFE, el guardó que reconeix les bones pràctiques, l'esforç i el treball realitzat en este estudi desenvolupat en el Parc Natural de l'Albufera de València. 

“L'interés i impacte dels resultats obtinguts, la seua àmplia difusió i la seua excel·lent gestió han sigut aspectes clau per a obtindre esta menció. De fet, la investigació va demostrar com una adequada gestió integrada en els aiguamolls artificials del Tancat de la Pipa, el Tancat de Milia i el Tancat de l'Illa permet aconseguir el triple objectiu de millorar la qualitat de les aigües, l'extensió d'hàbitats prioritaris i l'estat de conservació de les aus”, ressalten els participants en l'estudi.

 Tancat de la Pipa, Foto: Álvaro Olavarría

El projecte LIFE+Albufera

El projecte LIFE+Albufera es va desenvolupar des d'octubre de 2013 fins a setembre de 2016 en el Parc Natural de l'Albufera de València. Els socis beneficiaris van ser les organitzacions Acció Ecologista-Agró, la Fundació Global Nature i SEO/BirdLife, recaient la coordinació del projecte en l'IIAMA-UPV (Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València). A més a més, este projecte va comptar amb el cofinançament d'ACUAMED, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i la Fundación Biodiversidad.

Programa LIFE

El programa LIFE és l'instrument de finançament de la Unió Europea (UE) per al medi ambient i l'acció pel clima. Existix des de 1992 i ha cofinançat més de 4.500 projectes en tota la UE i en tercers països. El programa ha contribuït amb més de 4.000 milions d'euros a la protecció del medi ambient i del clima. En total, ha mobilitzat més de 9.000 milions d'euros. Actualment, hi ha uns 1.100 projectes en marxa i el pressupost del programa LIFE per al període 2014-2020 ascendix a 3.400 milions d'euros, amb els seus subprogrames de medi ambient i acció pel clima.

Lucía Moreno, Matthieu Lassalle (Acció Ecologista-Agró), Carmen Hernández (IIAMA-UPV) i Antonio Guillem (Fundació Global Nature) van ser els encarregats d'arreplegar el premi.Etiquetes