Els municipis aposten per la neutralitat climàtica

En la Trobada Nacional del Pacte d'Alcaldies, celebrat la setmana passada a València, 300 responsables locals d'ajuntaments, diputacions i ens públics mediambientals s'han adherit al compromís de neutralitat climàtica fixat per la Unió Europea per a 2050. El diputat de Sostenibilitat de la Diputació de Castelló, Ignaci Garcia, assisteix a la trobada per a adherir-se al compromís.

La neutralitat climàtica consisteix a emetre la mateixa quantitat de diòxid de carboni (CO₂) a l'atmosfera de la qual es retira de manera natural pels embornals de carboni, principalment el sòl, els boscos i els oceans, per a aconseguir la denominada petjada zero de carboni. Un compromís ferm de la Unió Europea que ha instrumentat a través del Pacte Verd Europeu i la Llei Europea del Clima per a complir amb l'Acord de París 2015 per a limitar l'escalfament global a 1,5 graus centígrads, un llindar que el Panell Intergovernamental per al Canvi Climàtic (IPCC) considera segur.

Enfront de la inacció global que hem vist a Glasgow 26, contrasta l'acció local d'aquests més de 300 responsables locals d'ajuntaments, diputacions i ens públics mediambientals que s'han adherit al compromís de neutralitat climàtica fixat per la Unió Europea per a 2050. Un raig d'esperança perquè l'acció local aconseguisca el que no fan en les altes instàncies. Els signants se sumen així al Pacte Europeu dels Alcaldes per al Clima i l'Energia que agrupa milers de governs locals que de manera voluntària es comprometen a implantar els objectius en matèria de clima i energia de la UE.

Entre els ajuntaments que han participat, destaquen les capitals de Pamplona, Zaragoza, Murcia, Màlaga, Alacant i València; les diputacions de Tarragona, Màlaga, Jaén, Alacant, Castelló i el Cabildo de Santa Cruz de Tenerife, i ens públics com la Federació de Municipis de Madrid, la Societat de Gestió Ambiental del Govern Basc i l'Institut d'Investigació en Energia de Catalunya, entre altres.

La Diputació de Castelló compromesa amb la neutralitat climàtica

El diputat de Sostenibilitat de la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, ha participat en la Trobada i s'ha adherit al compromís per a fer un front comú en la lluita contra el canvi climàtic.


Garcia ha reivindicat el compromís de la Diputació de Castelló amb el Pacte d'Alcaldies «bàsicament pel clima, per la reducció d'emissions de CO2 i per avançar cap a una economia circular, tenint molt clar que la transició ecològica ha de ser la transició justa».

«Des de la Diputació ficarem tots els nostres esforços per avançar cap a l'economia circular, per a avançar amb l'educació ambiental per a garantir el subministrament d'aigua i fer eixa transició energètica que necessiten els nostres pobles i les comarques de Castelló», ha conclòs el diputat de Sostenibilitat.


Etiquetes