Fum de plàstics cremats a La Ribera

Ecologiste en Ació denuncia la contaminació per fums negres en la ribera provocada per l'incendi en un magatzem de residus que se sumisca al de la palla de l'arròs.

El 24 d'octubre els veïns La Ribera van veure ennegrir el cel provocat pel fum d'un incendi en el magatzem de residus de Benimuslem. A Alzira es van haver de tancar finestres i en els centres educatius els xiquets no van poder eixir al pati. La ràpida i diligent actuació dels bombers va aconseguir apagar el foc en unes hores.

Segons denuncia La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció sens dubte el fum negre contenia centenars de compostos químics perjudicials per a la salut humana i de la resta d'éssers vius de la comarca. Els ecologistes demanen a les autoritats responsables que informen be i publiquen l'anàlisi del fum i la seua toxicitat. També exigeixen que s'investigue si el magatzem afectat complia les normes de seguretat legals i si els inspectors corresponents les havien comprovat recentment. I en cas contrari si es van a prendre mesures legals.

La Ribera en bici-Ecologistes en Acció es queixa que el fum negre d'aquest accident se sumisca al fum de la crema de la palla de l'arròs que aquests dies s'està cremant i que pateixen els habitants de les dues Riberes. Danys col·laterals, diuen, de la nefasta política de residus que s'aplica ací des de fa dècades, o potser es deuen a la falta d'una vertadera política de residus. Exigeixen l'aplicació de les 3R: primer i principal Reducció, segon Reutilització i tercer Reciclatge amb recollida selectiva, com fan els països més avançats d'Europa. Així fins al residu zero, que és possible i necessari, imprescindible ja.

Una tasca que els ecologistes consideren que correspon als governs, central, autonòmics i locals, però també als ciutadans del carrer, que hem de fugir de tants envasos i bosses innecessàries, i sobretot dels objectes o aparells d'usar i tirar, que són un vertader atemptat contra la Naturalesa.

Etiquetes