Incondicionals. Una relació beneficiosa entre humans i animals

La setmana passada es va presentar a València el documental “Incondicionals”, una història que mostra els beneficis de les teràpies assistides amb animals en persona amb una diversitat funcional.

Quan tens, d'una banda, a persones amb diversitat funcional que volen i respecten als animals, per un altre, animals entrenats i amb característiques concretes, i professionals formats en el camp de les teràpies assistides amb animals, i s'ajunten, formen una unió tan meravellosa que a qui passa a prop no deixen indiferent. Tres baules d'una cadena que bé mereix un documental.

Incondicionals es va presentar el 23 de juny als cines Babel de València, sota el lema "L'alegria també guareix". Una producció d'Ukemotion per a la Fundació Acavall explicant els seus 10 anys de lliurament a la teràpia, educació, oci i formació de la teràpia assistida amb animals.

50 minuts vibrants, en els quals no podràs apartar els ulls de la pantalla

Un documental necessari, de visionat obligatori, ja no només per als qui tenen diversitat funcional, sinó per a tots els habitants d'aquest lloc anomenat món. Perquè descobrisquen l'infinit poder dels no humans si se'ls forma, se'ls tracta amb paciència, afecte i prioritat absoluta. Perquè descobrisquen el potencial de les persones amb diversitat funcional, ja siga home o dona, xiquet o adult, amb afectació sensorial, motora o cognitiva.

El que tenen tots ells que aportar

Que hi ha altres formes de canviar el món. Només cal tenir la ment oberta i veure més enllà del que coneixem.

Que els gossos no són sol peluts de quatre potes que borden, mengen i fan les seues necessitats. També pateixen i també gaudeixen. També tenen potencials, com nosaltres els humans, i cal saber trobar-li-ho, perquè són persones, persones no humanes. Com Ari, Cala, Suuri, Hugo, Havana, Calma o Sky, l'equip caní de la Fundació, que no necessiten saber parlar per a poder transmetre tant d'amor, delicadesa, benestar i intuïció. Tanta energia que no posa límits, que no admet condicions, que no entén de diversitats: Incondicional.

I a aqueix amor categòric haurien de poder accedir tots els que ho necessiten, sense veure's privats per falta de recursos econòmics. Perquè com diu una de les seues fundadores: "tant de bo arribe el dia en què la teràpia assistida amb animals siga receptada per la seguretat social".

Tant de bo.


Etiquetes