La Diputació de Castelló integrarà l'eficiència energètica en serveis bàsics i edificis patrimonials

La Diputació integrarà l'eficiència energètica en infraestructures de serveis bàsics i edificis patrimonials per fomentar les sinergies entre tot el personal de l’àrea tècnica per a incorporar principis de sostenibilitat a tots els projectes de manera transversal.

El personal de l'Oficina Tècnica, convocada pel diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, integrarà elements per a l'eficiència energètica en tots els projectes relacionats amb infraestructures de serveis bàsics i edificis patrimonials de la Diputació de Castelló.

«Agraïm el compromís del departament per acompanyar els nostres pobles i ciutats a enfrontar el repte climàtic», ha expressat Garcia, qui ha explicat que aquesta reunió ha servit per a fomentar el coneixement de les accions estratègiques que estan desenvolupant la resta de companyes i companys i crear així sinergies entre tot el personal de l'àrea.

«Des de l'àrea de Sostenibilitat s'ha potenciat la participació dels municipis en plans integrals de transició energètica, abastiment d'aigua i de RSU porta a porta, als quals els municipis poden adherir-se lliurement i que parteixen de la necessitat de participar en polítiques de conjunt».

Per al diputat de Sostenibilitat, «aquesta iniciativa millorarà el plantejament dels projectes, que integraran ara de manera transversal la condició de l'eficiència, i assegurarà traure major rendiment a les estratègies de transició energètica, govern responsable de l'aigua i gestió de residus que duem a terme amb els ajuntaments».

Tant és així que, entre els exemples que s'han treballat, destaca el monitoratge d'aquestes estratègies a través de la plataforma Smart Village, a la qual s'estan integrant verticals d'eficiència hídrica per a reduir el consum municipal d'aigua, o amb la qual es podrà conèixer el volum de recàrregues de la xarxa de carregadors de vehicles elèctrics i controlar el consum de llum en edificis i carrers dels municipis, entre altres exemples.

Etiquetes