La Diputació de Castelló manté la intensitat dels tractaments contra els mosquits a la tardor

La Diputació de Castelló manté la intensitat dels tractaments contra els mosquits malgrat el descens tèrmic provocat per la tardor. Aquesta setmana es continuarà actuant per a controlar la població d'aquests molestos insectes en els municipis banyats per la mar i en pobles de la zona prelitoral de la província

La Diputació de Castelló continua la seua lluita contra els mosquits a la província malgrat la baixada de temperatures que s'ha registrat amb l'arribada de la tardor. En aquest sentit cal destacar que la direcció del Pla Provincial contra els Mosquits ha programat cinquanta actuacions a desenvolupar entre els dies 3 i 7 d'octubre, principalment en el medi natural de les poblacions de la costa i en municipis del prelitoral (no tenen sortida a la mar però estan relativament a prop). 

Així ho ha comunicat la diputada María Jiménez, qui ha posat en valor «l'esforç que es continua desenvolupant des de la direcció del Pla Provincial contra els Mosquits i l'àrea de Medi Natural de la Diputació per a controlar la proliferació dels dípters i mantenir la seua població en uns nivells raonables».

Segons ha assenyalat, «l'objectiu al llarg de tota la campanya ha estat el de reduir al màxim les molèsties causades per aquests insectes a les veïnes i veïns que resideixen a la província i a les persones que ens visiten, perquè ens preocupa i ocupa el benestar de la ciutadania, i perquè som conscients que en la nostra terra el turisme té un pes molt important». 

En conseqüència, «hem fet tot el possible perquè els professionals del sector hagen pogut treballar en les millors condicions», per al que han estat determinants les anàlisis de situació setmanals. 


A més, quan ha estat necessari, s'han concentrat els mitjans en els llocs en els quals s'ha produït una eclosió puntual, com va succeir a principis de juny en la zona de Nules i de la platja de Moncofa per la pujada del nivell freàtic que es va produir en la Finca del Pou. Jiménez recorda, no obstant això, que la lluita contra aquests insectes «no és senzilla perquè té molt a veure el procés de canvi climàtic en el qual estem immersos».

A tenor de les dades existents en aquests moments, els responsables de la lluita contra els mosquits confien a mantindre el número d'aquests insectes en nivells raonables perquè continuen les fumigacions i pel descens tèrmic que s'ha produït en els últims dies.

Tractaments terrestres

La diputada recorda que la Diputació aplicarà tractaments terrestres perquè tal com indiquen de forma reiterada els experts, «són molt més efectius, ja que actuen sobre larves i insectes adults, a diferència del que ocorre amb els tractaments aeris, que únicament resulten eficaços contra les larves».

Més tractaments a menor cost

María Jiménez ha referit finalment que el nou Pla Provincial contra els Mosquits que ha entrat en vigor en 2022 té un pressupost de 630.348 euros i contempla un increment anual del 30% en el nombre de jornades de treball, així com un estalvi econòmic del 36% respecte a 2021 i 2020, exercicis en els quals la dotació econòmica del Pla aconseguia el milió d'euros a l'any.


Etiquetes