La Microcirurgia salva a un cavallet marí.

Un minúscul cavallet marí ha pogut sobreviure a un tràgic episodi gràcies a la intervenció dels veterinaris de l'Oceanogràfic que han emprat la microcirurgia per a curar-lo.

Els veterinaris de l'Oceanogràfic salven a un diminut hipocamp, que havia parit unes mil cries, en reduir un prolapse de la seua bossa incubadora.

En els cavallets marins o hipocamps són els mascles els que tenen un sac on incuben la posta després de rebre de la femella els ous, més de mil. La fecundació es va produint a mesura que els ous es van depositant en el sac del mascle. L'entrada dels ous en el sac i la seua fertilització es produeix en tot just 6 segons. Al cap de les sis setmanes el mascle va deixant eixir els alevins de l'interior de la seua bossa durant diverses hores. A vegades després de parir, a causa del gran esforç o nombre de cries, la bossa pot patir un prolapse, és a dir donar-se la volta com un calcetí.

  Veterinaris de l'Oceanogràfic en el moment de la cirurgia

Gràcies al fet que els professionals que cuiden d'aquests animals en l'aquari van descobrir la terrible anomalia, els veterinaris van actuar immediatament per a anestesiar l'animal i retornar la bossa al seu lloc, la qual cosa va requerir quasi microcirugía amb lupes especials per a tancar l'obertura amb un punt de sutura. El cavallet es troba totalment recuperat i segueix amb salut els seus hàbits normals.

 Punts de sutura del cavallet marí


Etiquetes