La prevenció d'incendis en un clic

Mahou San Miguel i WWF Espanya llancen una campanya de sensibilització per a la prevenció d'incendis forestals a València La campanya inclou el llançament d'una web que traduirà la participació de cada visitant en la plantació d'un arbre.

Els boscos constitueixen un dels ecosistemes més valuosos del planeta i els incendis forestals són la seua principal amenaça. Per desgràcia, els incendis es repeteixen any rere any cada estiu. De mitjana es produeixen al nostre país 12.000 sinistres que afecten a prop de 100.000 hectàrees. En els últims 20 anys, el foc ha devorat al nostre país una superfície equivalent a la Comunitat Valenciana.

Per part seua, Lourdes Hernández, tècnic del programa de Boscos de WWF Espanya, puntualitza que "tenint en compte que el 96% dels incendis té causa humana, siga per accident, negligència o intencionats, resulta evident que han d'incrementar-se els esforços per a tractar de reduir l'absurd nombre de sinistres".

L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure actituds de conducta responsable a través d'una sèrie de consells per a una eficaç protecció i manteniment dels boscos i muntanyes. El projecte, que es va iniciar el passat estiu, incorpora enguany una nova eina. En concret, es tracta d'una web temporal que fomenta la participació dels ciutadans per a posar fre a l'amenaça del foc a la qual s'enfronten els nostres boscos i muntanyes, especialment en època estival.

En aquest sentit, per cadascun dels clics que els usuaris registren en el site - https://www.mahou-sanmiguel.com/planta-tu-arbol - durant els mesos de juliol i agost, Mahou San Miguel plantarà un arbre per a contribuir a la riquesa i diversitat dels boscos del nostre país. A més, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de les tasques de prevenció d'incendis, la web oferirà una àmplia recopilació de recomanacions i consells perquè qualsevol persona puga oferir el seu granet d'arena a aquesta acció.

Per part seua, el sector hostaler valencià té un paper destacat en el projecte, perquè 658 establiments situats a la província comptaran amb materials identificatius de la campanya animant que tant els valencians, com els turistes que durant aquests dos mesos visiten la zona de llevant, se sumen a la iniciativa. Així, aquests col·locaran en els seus locals adhesius amb un codi BIDI a través del qual podran accedir a la web en els seus dispositius mòbils. Allí hauran de registrar la seua visita fent clic, un senzill gest que es traduirà en la plantació d'un arbre. Se suma el sector hostaler de Tenerife i Lleida, aconseguint entre les tres regions un total de quasi 2.000 establiments que promouen una actitud responsable entre els ciutadans per a prevenir els incendis forestals.

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'acord "Junts pel Planeta", que Mahou San Miguel i WWF van signar en 2015 i van renovar l'any passat, amb l'objectiu de protegir el medi ambient i impulsar la sostenibilitat. Una col·laboració alineada amb el Marc Estratègic "Som 2020" que la cervesera va posar en marxa en 2018. Un pla d'acció a tres anys vista amb el qual Mahou San Miguel aspira a convertir-se en un referent actiu en sostenibilitat per al sector del gran consum i en el qual preveu invertir més de 30 milions d'euros.



Etiquetes