La Serra d’Irta, l'últim baluard de costa verge

El Parc Natural de la Serra de Irta es caracteritza per ser pràcticament l'últim tram sense urbanitzar (14 km) de tota la costa mediterrània espanyola des de França fins a Andalusia. La millor manera de conèixer-ho és de la mà de Itinerantur, traductors del paisatge.

La Serra d'Irta: les seues muntanyes, les seues cales i platges, els seus imponents penya-segats són un dels últims testimonis naturals de com era la costa verge del Mediterrani, que pràcticament ha desaparegut en els últims cinquanta anys a causa de l'expansió urbanística. Al llarg de la ruta, Chema i Belén, ens recorden, des d'un impressionant penya-segat, el temps dels pirates berberescos als peus de la Torre Badum. Explorarem una biodiversitat única en el món i com s'adapta a les dures condicions d'una costa canviant. Contemplant el mar ens recordaran la importància de conservar-ho al costat d'una xicotet naixement d'aigua dolça que desemboca en una cala deserta.

Sentirem la muntanya mediterrània amb tota la seua força, olors i, fins i tot, podrem assaborir-ho. Però també hi haurà temps d'asseure's a esmorzar a la riba verge del Mediterrani productes autòctons de gran qualitat. Una jornada que no oblidareu fàcilment.


A Itinerantur no deixen de treballar

Encara que fins a març de 2017 no treuran calendari d’activitats programades, a Itinerantur no deixen de treballar! Qualsevol de les rutes que trobareu al seu web www.itinerantur.com (i moltes altres que tenen guardades) les poden organitzar per a vosaltres i els vostres amics i familiars quan vulgueu. Passareu un dia inoblidable on natura, cultura i gastronomia seran les protagonistes. Què espereu? Contacteu-los!


Etiquetes