La tortuga Voramar torna a la mar per segona vegada

La tortuga Voramar ha sigut pescada accidentalment i retornada a la mar dues vegades. Voramar es va recuperar l'abril passat en l'ARCA de la Mar de la Fundació Oceanogràfic procedent d'un arrossegament a Benicarló i la Fundació CRAM la va retornar ahir a la mar després de ser de nou capturada accidentalment el dijous per un pesquer d'arrossegament en el Delta de l'Ebre.

La Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins de Catalunya (CRAM) va retornar ahir a la mar a la tortuga Voramar, el queloni que va deixar anar la Fundació Oceanogràfic i la Fundación Azul Marino el mes d'abril passat a Benicàssim, després de ser de nou capturada accidentalment dijous passat per un pesquer d'arrossegament prop de les costes de Tarragona.


És la segona vegada que Voramar és capturada de manera accidental per una embarcació. La primera vegada va ingressar en l'ARCA de la Mar de la Fundació Oceanogràfic procedent d'un arrossegament a Benicarló i presentava una embòlia gasosa severa. Després de recuperar-se completament gràcies a la labor de biòlegs i veterinaris de l'aquari valencià, va tornar a la mar a Benicàssim al costat de dues tortugues més recuperades.

Malgrat ser de nou capturada per un pesquer, aquesta vegada Voramar ha corregut millor sort. Gràcies a la col·laboració de l'embarcació Guadalupe 2 de Sant Carles de la Ràpita, l'equip de Clínica i Rescat de la Fundació CRAM va poder recollir-la i traslladar-la a les seues instal·lacions. Després de realitzar-li les revisions mèdiques veterinàries corresponents, descartar malalties i passar la nit en observació, Voramar va tornar de nou a la mar.



Etiquetes