L’AJUNTAMENT REFORÇA LA INFORMACIÓ A LES PERSONES QUE VISITEN EL PARC NATURAL DE L’ALBUFERA

L’Ajuntament ha instal·lat durant les darreres setmanes sis cartells informatius a la zona de visitants de la Reserva Natural del Racó de l’Olla per reforçar la comunicació amb totes les persones que visiten el parc natural de l’Albufera. “La millor forma per estimar i conservar el nostre patrimoni ambiental és conéixer-lo i en la consecució d’eixe objectiu el consistori, mitjançant el servici municipal Devesa-Albufera, juga un paper fonamental”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

Els cartells interpretatius expliquen els valors naturals que es poden trobar durant la visita a la reserva donada la gran diversitat ambiental que hi ha. Així, se n’ha instal·lat un a l’entrada del Racó de l’Olla, un altre en la mallada, un mes en la pinada, dos temàtics sobre les aus característiques de l’entorn (un per a cada mirador públic), un altre sobre les llacunes i les aus que es poden observar en cada època de l’any (abans d’entrar en l’observatori) i un més de temporada en l’interior de l’observatori. A més, s’han instal·lat uns altres 10 cartells per informar els visitants de la necessitat de no abandonar les sendes i de guardar silenci per evitar molèsties a la fauna i hi ha prevista la instal·lació d’uns altres 10 que abordaran la flora característica al llarg de tot l’itinerari. Sergi Campillo destaca que un major coneixement del bosc permet cuidar-lo millor.


Tota l’actuació té un pressupost final de 21.275,67 euros. “L’objectiu és que les visites puguen desenvolupar-se sense afectar de forma negativa a tota la riquesa biològica de l’entorn”, ha afirmat Campillo.

D’una altra banda, entre les actuacions previstes pel servici municipal Devesa-Albufera hi ha la renovació dels cartells que indiquen on es troben els 85 hidrants que proporcionen aigua als bombers en cas d’incendi. “Resulta fonamental mantindre en bon estat tota la senyalització dels hidrants perquè els bombers s’ubiquen ràpidament en la Devesa en cas d’emergència. Molts dels indicadors estan desgastats i no es veuen bé els números que identifiquen cada hidrant, per la qual cosa estem treballant ja en la solució d’eixe problema amb nous cartells”, ha explicat Campillo.

Finalment, també es procedirà a la substitució progressiva de panells que informen dels sis itineraris temàtics de la Devesa. Es preveu canviar-ne inicialment els més deteriorats. Les noves versions inclouran també la informació en valencià i el seu disseny s’adaptarà a allò establit al manual de senyalització per als parcs naturals de la Generalitat.


Etiquetes