L'economia circular en els horts escolars

El projecte Horts de Biodiversitat és una iniciativa d'educació ambiental que treballa mitjançant tallers de reciclatge i economia circular, usant els horts escolars com a eina pedagògica. Més de 100 professors seran formats en agricultura ecològica i Economia Circular amb els Tallers de 3R.

Horts de Biodiversitat naix amb l'objectiu de consolidar els horts escolars com a espais educatius on formar als escolars en la separació de la fracció orgànica i en models d'economia circular així com fomentar la recuperació de la biodiversitat agrícola i del maneig agrícola tradicional vinculat a les varietats locals.

Formació per a professors en agricultura ecològica i Economia Circular

Cada vegada són més els col·legis que se sumen a participar en aquest projecte que coordina la Fundació Global Nature amb el suport i la col·laboració d'entitats i organismes públics. Enguany com a novetat, gran part dels esforços es dedicaran a la formació del professorat on més de 100 professors de Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana aprendran a posar en marxa horts en els seus centres escolars a cost zero i desenvolupar dinàmiques per a treballar amb els alumnes l'economia circular.


Es tracta de cursos oficials duts a terme amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació de la Junta de Castella-la Manxa i el Centre de Formació al Professorat (CEFIRE) d'Elda i Castelló. Comptaran amb una part teòrica en línia i una part pràctica presencial que tindrà lloc en horts de Villacañas (Toledo), Mota del Cuervo (Conca), Torreblanca (Castelló) i Petrer (Alacant), comptant amb la col·laboració dels ajuntaments d'aquests municipis. Per al suport de la formació a professorat, es dissenyarà un manual de "Tallers dels 3rs en horts" que els professors podran utilitzar per a planificar activitats i jocs en els horts dels seus centres, aconseguint que l'alumnat aprenga jugant utilitzant l'hort com a eina didàctica.

El mes de setembre es publicarà la nova web del projecte, amb la finalitat d'aconseguir ser la web de referència d'Horts escolars i reciclatge, on els professors i alumnes troben tota la informació necessària per a poder posar en marxa horts de manera autònoma i on puguen consultar tot el material generat durant els anys de projecte.


Etiquetes