Les illes valencianes

El programa 32 del Samarucdigital tracta el tema de les illes valencianes, ja que tenen un alt valor ecològic i una biodiversitat ben interessant. A més, coneixerem l’ofici del farer i el del guarda forestal.

A LA CARTA À Punt media

Tot i que la població valenciana es troba a terra ferma, aquestes illes tenen un alt valor ecològic i una biodiversitat ben interessant. A més, aprofitarem per parlar-ne de l’ofici de farer i el de guarda forestal, ja que conserven models de vida ben allunyats del soroll i de la immediatesa social en la qual vivim. També, contarem alguna llegenda relacionada amb les nostres illes.

Tabarca. Foto Abel Campos

Entrevista a Gloria Romero 

Gloria Romero és biòloga, enginyera de monts i, a més a més, és directora-conservadora dels parcs de les Illes Columbretes i del Desert de les Palmes des de fa poc més d’un any. L’estiu passat, la Junta de Protecció de la Reserva Natural va promoure una comissió per tal de calcular la capacitat de visitants d’aquest arxipèlag volcànic. Com es pot compaginar el gaudi d’un espai privilegiat amb la protecció de la biodiversitat que acull? En parlarem d’aquest tema amb Gloria Romero i, també, dels efectes del canvi climàtic i de l’augment de la temperatura de l’aigua, en les espècies de les Columbrets.  

Gloria Romero

Entrevista telefònica a Gerardo Urios

Gerardo Urios, que és doctor en Biologia, va viure durant cinc anys llargues temporades a les Columbrets. Allí, va aprofitar per observar i investigar la flora i la fauna de les illes. Com a resultat d’aquelles estades va nàixer el llibre “Islas Columbretes: un viaje a las islas de las serpientes”. És expert en avaluació ambiental de planejament urbanístic, impacte ambiental i conservació de la biodiversitat. A més, va ser membre de l’equip redactor del pla d’acció de la UE per a la conservació del “halcón de eleonor”. Finalment, l’any 2001 va fundar Land Studios Consulting.

Gerardo Urios,

Tertúlia amb Gerardo Urios i Gloria Romero

Amb Gloria Romero i Gerardo Urios parlem des del punt de vista més general de les illes valencianes. És correcte parlar d’illes valencianes? Què tenen en comú i què les diferencia? Quin valor adquireixen o haurien de tindre pel que fa a la biodiversitat que tenim al nostre territori? Com els afecta la contaminació per plàstics? 

Columbretes. Foto: Alvolai

Tweet sonor

Ferran Dalmau ens durà com cada setmana el 'tweet sonor', on planteja dades i reflexions sobre el tema del programa en 60 segons.

So de la natura

El so de la natura ens acostarà el medi ambient a les ones d'À Punt amb sons d'animals o espais naturals. Què escoltarem hui al Samarucdigital?


Etiquetes