Les solucions per al tractament de residus centren la celebració d’Ecofira i Egètica

Un contenidor informatitzat destinat a la recollida de residus orgànics, una màquina que ofereix incentius a canvi d’envasos o un sistema biodegradable per excrements de gossos. Són algunes de les propostes presentades en Ecofira y Egètica a la Fira de València. Allí també ha estat present SamarucDigital amb un plató televisiu que ha servit per a mostrat bona part dels continguts de la fira amb la veu dels seus protagonistes.

Els últims avanços en la recollida i gestió de residus han centrat l’oferta d'Ecofira i Egètica. Un dels protagonistes del certamen ha sigut el cinqué contenidor, dedicat a l’arreplegada de matèria orgànica,  que s’està implantant a ciutats com València de manera pilot per dedicar-lo majoritàriament a la producció de compost agrícola, com ja s’està fent a Catalunya o el País Basc. Dins la fira s’ha presentat un contenidor informatitzat que s’activa mitjançant una targeta, que ofereix la possibilitat per al futur de recollir abundant  d’informació sobre l’usuari i l’ús que es faça de la instal.lació.

Un altre sistema que ofereix avantatges per al consumidor és un mecanisme basat en unes màquines d’aspecte semblant a un dispensador de menjar o de refrescos, però que en lloc d’extraure productes a l’exterior es dedica a recollir envasos. A canvi de la introducció de llaunes i botelles l’aparell ofereix descomptes en diferents establiments i múltiples incentius econòmics.

Recollidor per a gossos

La recollida de residus a nivell individual és l’objectiu de la proposta del recollidor d’excrements de gossos Ecopoop, un utensili d’un sol ús fet de materials fàcilment biodegradables com alternativa a les bosses de plàstic. Evitar les molèsties dels excrements de les aus o les rates penades és l’objectiu del sistema Birds Clean que evita molèsties i danys en els edificis, amb un mètode que a més permet la neteja amb la pluja.

En la primera jornada del certamen, inaugurada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, es va celebrar a més una reunió de la Comissió de la Coordinació de Consorcis de la Comunitat Valenciana. Durant l’encontre, els representants de la Conselleria de Medi Ambient anunciaren la inversió de 100 milions d’euros en adecuació i creació d’instal.lacions per al tractament de residus urbans.


SamarucDigital ha tingut una presència destacada durant els dos dies de fira. En el plató que el nostre portal va instal.lar en el recinte ferial hem recollit els testimonis d’una important representació de les empreses del sector, hem donat veu a les noves idees i també als responsables del recinte ferial i de l’administració que han col.laborat en l’organització del certamen. L’emissió de les entrevistes que hem realitzat es va poder seguir per streaming durant les dos jornades de treball i ara es poden recuperar-se ací mateix en la nostra web.


Etiquetes