L’hivern de l'arpellot de marjal a les zones humides

L’ESPECIAL DE LES ZONES HUMIDES Calen celebracions amb el nom de “dia mundial” per recordar com de cabdals són les zones humides en el manteniment de la vida. Per això esta setmana volem recordar els valors d’estos espais naturals, de gran importància per a espècies animals com ara l’arpellot de marjal.

Des de fa 17 anys la realitza el cens de població hivernant d’esta au rapinyaire en diferents zones humides del País València, com és el cas de l'Albufera, la Marjal dels Moros, Pego-Oliva o Rafalell i Vistabella. Les dades són optimistes a l’hora de quantificar la població que, al llarg d’estos anys, ha arribat a duplicar-se a l'Albufera, sens dubte, una de les zones humides més emblemàtiques de la península.

400 exemplars

L’arpellot de marjal passa els mesos més freds de l’any als aiguamolls. El llac de l’Albufera és un dels punts més destacats d’hivernada de l’espècie en esta banda del Mediterrani. En els darrers anys, s’han arribat a comptabilitzar fins a 400 exemplars, la qual cosa indica una mostra de vitalitat de l’espècie.

Els amants de l'ornitologia quantifiquen, amb prismàtics o telescopi, els arpellots que busquen refugi entre els canyars quan cau la nit. Per este motiu, se situen estratègicament en diferents punts de la zona humida a fi d'observar l'arribada dels rapinyaires al dormidor. Esta tasca, que es realitza de forma anual, serveix per seguir l'evolució de l'espècie en el nostre territori.

Etiquetes