Últims dies per a presentar les teues produccions audiovsuals a Medi.

La Segona edició de Medi continua amb la vocació de ser una finestra al món dels treballs audiovisuals que tenen el medi ambient el territori valencià com a protagonisme. La mostra pretén ser una eina de conscienciació sobre la necessitat de preservar l’entorn a partir dels coneixements que ens proporciona l’audiovisual. Es podran presentar les produccions fins al 15 de Gener.

Medi II obri la porta als realitzadors audiovisuals que mostren el paisatge, la flora i la fauna des d’un punt de vista ecològic i ambiental. Però també aquells que ho fan amb una mirada social i antropològica de les persones que habiten el medi. De la mateixa manera, aquesta mostra és un espai de denúncia davant els conflictes que es generen arran de la presència humana i la fragilitat de l’ecosistema.

Impulsat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia, la   mostra pretén posar en valor la relació que s’estableix entre la creació audiovisual i el medi ambient com a escenari d’acció.

Bases

El termini de presentació de les obres finalitzarà el dimarts 15 de gener de 2019. Hauran de ser obres audiovisuals originals d’entre 5 minuts i 30 minuts, realitzades dins el territori valencià, no premiades en cap altre concurs i produïdes entre l’any 2017 i 2018. 

Les bases i altres informacions referents al Concurs es podran consultar en la pàgina web de l’Ajuntament de l’Alcúdia www.lalcudia.com  i http://www.lalcudia.com/CONCURSMEDI/

Premiats en la primera edició 

En la primera edició del concurs Medi, el documental guanyador va ser “Aljezares, alma verde”, un audiovisual que dóna a conèixer una particular zona humida del terme municipal d’Asp. 

Amb la mateix nombre de vots, el segon i tercer premi va estar compartit. “Anfibios valencianos” és un dels títols que va quedar classificat per partida doble. Es tracta d’un treball acurat que fa un retrat molt aproximat dels nostres amfibis.

Per la seua part, l’altre finalista va ser “La Mola és nostra”, un reportatge que posa d’actualitat la protecció del territori davant projectes econòmics depredadors. L’obra se centra en la defensa del paratge natural municipal de la Mola de Paterna front la intenció de construir un gran centre comercial.


Enguany ha augmentat la quantia econòmica dels premis. 

Així, el primer classificat s’endurà 700 euros, mentre que el segon i tercer premiat optaran a 450 euros i 250 euros respectivament.

El jurat del concurs estarà conformat per professionals del sector audiovisual, provinents del mitjà de comunicació Samarucdigital, així com de representants d’organitzacions ecologistes, com ara Xúquer Viu, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista-Agró. En el jurat també estarà present un representant de la Diputació de València, entitat col·laboradora del concurs.

El lliurament de tindrà lloc el dijous 24 de gener a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia a les 19 hores. Durant l’acte es projectaran les obres premiades.



Etiquetes