El medi ambient a la cruïlla electoral

Samarucdigital convida diverses organitzacions a preguntar els representants dels partits polítics sobre els seus programes ambientals per a les eleccions autonòmiques

Els reptes del canvi climàtic han posat el medi ambient a l’agenda política. Amb motiu de les pròximes eleccions autonòmiques del 28 d’abril, SamarucDigital vos ofereix una anàlisi de les propostes ambientals dels partits polítics amb representació a les Corts Valencianes, donant veu a les organitzacions i entitats que coneixen de primera mà les problemàtiques que afecten l’entorn i treballen dia rere dia per combatre-les. Aigua, residus, energia, ordenació del territori, qualitat de l’aire, educació ambiental i la preocupació dels més joves pel calfament global són els punts centrals d’aquesta sèrie d’entrevistes polítiques en clau ambiental.

Canvi climàtic

El moviment internacional Fridays For Future de València planteja la següent qüestió sobre la creixent preocupació pel canvi climàtic entre les generacions més joves.


Residus

Adolfo Quiles, membre de Margalló, associació d’Elx que pertenay a la confedereació d’Ecologistes en Acció, pregunta sobre la normativa dels residus.


Qualitat de l’aire

Helena Prima, coordinadora d’Ecologistes en Acció a València, centra la seua pregunta en la contaminació atmosfèrica i el control de les activitats industrials.


Educació ambiental

Serafín Huertas, secretari de l’Associació Valenciana d’Educadors Ambientals (AVEDAM), formula la següent quüestió sobre l’educació ambiental als centres escolars.



Territori

Paco González, portaveu del Grup per a l’Estudi i Conservació dels Espais Naturals (GECEN), de Castelló, pregunta sobre l’ordenació del territori i les construccions il·legals.


Energia

Jorge Mateos, president d’Acció Ecologista-Agró, planteja la següent qüestió sobre l’energia nuclear al nostre territori.


L’ús de l’aigua

Mario Giménez, delegat de SEO/BirdLife a la Comunitat Valenciana, ONG que es dedica a conservar i estudiar les aus i els seus hàbitats, formula la següent qüestió sobre l’aigua i la seua gestió.



Etiquetes