Marxa per a exigir el Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire

Este dissabte, 6 d’abril, un centenar de persones han participat en la IV Marxa en defensa de les nostres muntanyes. La marxa, convocada per Acció Ecologista-Agró, tenia com a objectiu mostrar el suport de la ciutadania al futur Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire. Este projecte, que actualment tramita la Generalitat Valenciana, compta també amb el suport de 13 ajuntaments del Camp de Morvedre i La Plana Baixa. Els participants en la cita lúdica-reivindicativa de huí han ascendit fins al pic Cerverola, que amb els seus 480 metres és punt més alt del terme municipal de Sagunt.

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre ha organitzat hui dissabte, 6 d’abril, la IV Marxa en defensa de les nostres muntanyes. La marxa, que ha reunit a un centenar de participants, ha arrancat a les 9:30 hores al campament municipal de Les Escales de Sagunt. L’itinerari realitzat ha sigut circular i ha discorregut pel sender homologat PR-CV 364.

Durant la marxa, els participants han superat un desnivell de 250 metres per a ascendir fins al pic Cerverola que, amb els seus 480 metres, és punt més alt del terme municipal de Sagunt. Des del cim d’este pic, els participants en este acte lúdic-reivindicatiu han gaudit d’una vista privilegiada del futur Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire.


Este nou Paisatge Protegit ocuparà 13.151 hectàrees entre les províncies de València i Castelló. Concretament, protegirà les muntanyes litorals de Sagunt, Almenara, La Vall d’Uixó, Quart de les Valls, Faura, Benifairó de les Valls, Quartell, Gilet, Petrés, Albalat dels Tarongers i Estivella. L’espai a protegir es troba delimitat pel Riu Palància a l’oest, pel Parc Natural de la Serra d’Espadà i el Riu Belcaire al nord, pel Parc Natural de la Serra Calderona al sud i per la plana litoral a l’est, on també trobem l’aiguamoll Ramsar de la Marjal d’Almenara


Actualment, el Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire es troba en procés de tramitació per part de la Generalitat Valenciana. El projecte, com ha quedat clar hui, compta amb el suport de la ciutadania. I, a més a més, també amb el de 13 ajuntaments del Camp de Morvedre i La Plana Baixa que, a petició d’AE-Agró, van aprovar mocions de suport en els seus respectius plenaris municipals.

Destacar finalment que la marxa d’enguany també ha servit per a celebrar la recent declaració del Paratge Natural Municipal de Romeu, una històrica reivindicació de la societat civil de Sagunt i la resta de la comarca del Camp de Morvedre. Esperem que durant la marxa de 2020 puguem celebrar la declaració del Paisatge Protegit de les Muntanyes del Palància-Belcaire.



Etiquetes