Naix “Medi”, el primer concurs audiovisual del medi ambient valencià

“Medi” naix, en la seua primera edició, amb la vocació de ser una finestra al món dels treballs audiovisuals que tenen el medi ambient com a protagonista dins el territori valencià. El concurs, impulsat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia, pretén ser una eina de conscienciació sobre la necessitat de preservar l’entorn a partir dels coneixements que ens proporciona l’audiovisual.

“Medi” vol obrir la porta als realitzadors que mostren el paisatge, la flora i la fauna des d’un punt de vista ecològic i ambiental. Però també aquells que ho fan amb una mirada social i antropològica de les persones que habiten el medi. De la mateixa manera, aquesta mostra vol ser un espai de denúncia davant els conflictes que es generen arran de la presència humana i la fragilitat de l’ecosistema.

Bases del concurs

Amb una dotació econòmica de fins a 600 euros per a l’obra guanyadora, entre d’altres premis, Medi presenta les bases perquè qualsevol persona o col·lectiu interessat en l’audiovisual i el medi ambient participe al concurs. Pot presentar la seua obra fins el pròxim 15 de gener, sempre i quan siga original, no premiada i s’haja realitzat entre l’any 2016 i 2017. L’àmbit d’actuació del treball audiovisual haurà de situar-se dins el territori valencià i podrà expressar-se tant en valencià com en castellà.

Amb una durada d’entre 5 minuts i 30 minuts, s’accepten obres presentades tant per persones físiques com per col·lectius i organitzacions. Les obres seleccionades es publicaran a la pàgina de Facebook de “Medi” perquè el públic puga votar l’audiovisual que més li agrade.

El jurat del concurs està conformat per professionals del sector audiovisual, així com de representants d’organitzacions ecologistes de reconegut prestigi que puntuaran les obres segons criteris de qualitat i contingut. En l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc el 25 de gener a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, es projectaran les obres premiades.

El mitjà de comunicació digital de medi ambient Samarucdigital es farà ressò de les informacions més destacades de la mostra, al temps que contribuirà a la difusió de les obres premiades.

Podeu consultar les bases a la pàgina web de l’Ajuntament de l’Alcúdia www.lalcudia.com


Etiquetes