Natura de les Paraules: el samaruc

Samarucdigital estrena el nou espai La Natura de les Paraules on personatges com la xiqueta Pau i els seus amics Xiuxiu, Marina i Ferran ens ensenyaran mots i refranys vinculats al medi ambient i la natura de manera divertida.

La Natura de les Paraules sorgeix per la necessitat de cobrir l’espai de coneixement de la nostra llengua vinculada del medi ambient. «Necessitàvem un lloc on ensenyar el ric vocabulari que hi ha al voltant del medi ambient i la natura» comenta Àlvaro Olavarria, director de Samarucdigital.

Es tracta d'una secció, dins del Samarucdigital, que combina la divulgació de llengua, ciència i Medi Ambient a través d'una fórmula educativa, entretinguda i senzilla amb un personatge animat amb tecnologia digital. Dirigida especialment al públic infantil i juvenil, cadascun dels episodis presenta a l'espectador una paraula pròpia del valencià, la seua etimologia i els diferents usos.

El primer episodi de La Natura de les Paraules està dedicat al mot que dóna nom a aquest mitjà de difusió: el samaruc. Pau busca la paraula al diccionari i descriu aquest peixet autòcton de la Comunitat Valenciana. Ens parla també dels llocs on viu i com estan d’amenaçats per la mà de l’home. Al mateix temps, introdueixen altres conceptes del camp lèxic i semàntic com ara aiguamolls, albufera o libèl·lula.


Etiquetes