Nou Pla de Reactivació Agrària de Castelló de la Plana

Hui s'ha presentat el Pla de Reactivació Agrària per a Castelló de la Plana. Samarucdigital ha recorregut la Marjaleria per a conéixer les característiques principals d'aquest projecte. Dirigim l'atenció als bancals on arrelen les varietats d'hortícoles conreades per Ecograu Agricultura Ecològica, una iniciativa ubicada a la Marjal del Grau de Castelló.

Castelló de la Plana compta amb un nou Pla de Reactivació Agrària, un full de ruta dissenyat per a construir un model de ciutat més sostenible i sobirana des del punt de vista alimentari. El document, recentment presentat per la Regidoria de Transició Ecològica, naix a partir d'un procés d'avaluació de l'estat actual del cinturó periurbà i compta amb les aportacions dels agents vinculats al sector agroalimentari de la ciutat.

Tenint presents les necessitats, reivindicacions i carències detectades, aquest pla ofereix un engranatge d'accions estratègiques, destinades a assolir els seus principals objectius: impulsar el creixement d'un anell verd, capaç de proporcionar aliment de proximitat a la ciutadania mitjançant la creació de canals de comercialització directa; facilitar l'accés a la terra i oferir una formació continuada que estimule la incorporació de noves productores i productors al sector, així com destacar el valor ecosistèmic d'una pràctica agrícola respectuosa amb l'entorn, i dignificar la figura de les persones llauradores com a peça clau en la preservació de la sobirania alimentària local.


Ecograu Agricultura Ecològica

Per tal de comprendre la importància d'aquesta ferramenta estratègica, emprenem un viatge que ens portarà fins al seu propi teixit radicular, el substrat on es nodreix el vincle entre alimentació i ciutat.

  Oriana Brunori amb Manolo Bacas en l'hort d'Ecograu. Foto Samarucdigital

Dirigim l'atenció als bancals on arrelen les varietats d'hortícoles conreades per Ecograu Agricultura Ecològica, una iniciativa ubicada a la Marjal del Grau de Castelló que distribueix els seus productes de temporada a un creixent col·lectiu de consumidores i consumidors de la ciutat i d'altres localitats veïnes.

Conversem amb Manolo Bacas, responsable de l'empresa, amb la finalitat de conéixer les tasques del policultiu agroecològic i el camí realitzat fins a assolir la viabilitat econòmica i laboral del projecte.


Etiquetes