Oberta la 'IV Convocatòria Mediambiental' de CaixaBank i Fundació Bancaixa

Totes dues entitats llancen la 'IV Convocatòria Mediambiental', amb ajudes de 150.000 euros, per a donar suport a iniciatives i projectes encaminats a la millora del patrimoni natural a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental, l'economia circular i el desenvolupament rural. El termini de presentació de les sol·licituds estarà obert fins al pròxim 30 de setembre i podrà realitzar-se de manera en línia en els webs de CaixaBank i Fundació Bancaixa.

Un any més, CaixaBank i Fundació Bancaixa han llançat aquest dijous la 'IV Convocatòria Mediambiental' amb l'objectiu de secundar amb 150.000 euros, aportats per l'entitat financera, projectes d'entitats que treballen en la Comunitat Valenciana per a millorar el patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i la lluita contra la despoblació.

La convocatòria està oberta fins al pròxim 30 de setembre i a ella es poden presentar entitats, sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima d'un any, l'activitat del qual estiga relacionada amb la protecció de la naturalesa i el medi ambient o el desenvolupament rural.

Les sol·licituds podran realitzar-se de manera en línia en la web de CaixaBank, així com en la web de Fundació Bancaixa i està previst que les entitats seleccionades, els projectes de les quals seran recolzats amb una dotació econòmica màxima de 20.000 euros, es coneguen el mes vinent de desembre. L'import de les ajudes no podrà superar el 80% del cost total del projecte.

"Animem a les entitats i associacions locals a presentar els seus projectes a aquesta nova 'Convocatòria Mediambiental', que reforça el compromís que en CaixaBank tenim en la lluita contra l'emergència climàtica i en la millora del medi ambient en la CCAA", ha subratllat el director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa. "Junts volem construir una societat més sostenible", ha subratllat Costa.

El president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, ha destacat "la importància de donar suport a les iniciatives que des de la societat civil es posen en marxa per a avançar en aqueix objectiu prioritari i compartit que és la gestió sostenible del medi ambient". "Les entitats que treballen pel medi ambient no sols estan transformant el nostre entorn natural i garantint la seua conservació, sinó que també promouen la sensibilització de la resta de la societat davant un repte apressant", ha afirmat Alcón.

Els projectes presentats hauran d'emmarcar-se en alguna de les següents tipologies:
  • Biodiversitat: projectes que fomenten la conservació, la restauració i l'ús sostenible dels ecosistemes (terrestres, marins i d'aigua dolça), així com la valoració dels serveis que proporcionen. En particular, projectes que fomenten la conservació dels boscos, els aiguamolls, les muntanyes, els sòls, o la fauna amenaçada o en perill.
  • Economia circular. Projectes que ajuden a reduir i reciclar residus, amb esment especial als plàstics.
  • Innovació ambiental. Projectes que proposen innovacions tecnològiques en processos i productes per a reduir o evitar l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle i la petjada ecològica.
  • Repte demogràfic vinculat a l'impacte ambiental. Projectes que impliquen lluita contra la despoblació, el desenvolupament rural i que, alhora, tinguen un component de protecció ambiental o d'impacte ambiental positiu.

El compromís social de CaixaBank és també un compromís amb el medi ambient i amb la transició a una economia baixa en carboni. L'entitat gestiona la seua activitat diària en el marc d'aquest compromís, respectant l'entorn i les persones, i destina una part del pressupost a desenvolupar estratègies climàtiques a llarg termini.


Etiquetes