Objectiu: protegir la microreserva del Serradal i el corriol camanegre

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica de SEO Bird Life promouen bones pràctiques a les platges entre vianants i banyistes per a garantir la protecció de la microreserva de la platja del Serradal i la nidificació del corriol camanegre. Un equip de voluntaris s'encarrega de vetlar per la cura de l’au en la microreserva de la platja del Serradal

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica de SEO/BirdLife promouen bones pràctiques a les platges entre vianants i banyistes per a garantir la protecció de la microreserva de la platja del Serradal i la nidificació del corriol camanegre. Aquesta iniciativa forma part del projecte de renaturalització de platges per a la millora de l'hàbitat del  corriol que impulsa des de març a juliol a Castelló.

“El corriol és una espècie bioindicadora de la salut dels nostres ecosistemes i és essencial per a la conservació del litoral. La seua supervivència afronta unes amenaces per la intensa presència humana i de mascotes. Per això, a l'abril des de la Regidoria i SEO Bird Life vam posar en marxa un grup de voluntaris que ensenyen unes normes molt fàcils de complir per a protegir l'ecosistema de la microreserva i la nidificació del corriol i compartir la platja, ara que arriba la temporada de platges, necessitem que la gent siga responsable i entenga que cap la compatibilitat d’usos, que es por gaudir de la platja respectant la zona acordonada com a microrreserva”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.


Les bones pràctiques a les platges contenen set recomanacions: Respecta la flora i la fauna de les dunes; accedeix a la platja pels passos oficials habilitats; deposita els residus en contenidors pròxims; no accedisques a la platja amb animals domèstics ja que poden convertir-se en un depredador; atén els rètols de la zona i els advertiments del personal destinat a cura de les platges; observa i gaudeix dels cicles naturals de la platja; i les dunes protegides i les platges naturals són importants tant per a la fauna silvestre com per als usuaris.

Un equip d'una quinzena de voluntaris formats per SEO Bird Life s'encarrega de vetlar per la bona cura de l'hàbitat del corriol i la microreserva de la platja del Serradal. El projecte de renaturalització de platges ha dut a terme en els últims mesos jornades de voluntariat ambiental a les platges del Serradal i la Pineda, que ha propiciat la revegetació de 1.569 plançons d'espècies autòctones; i un dia de sensibilització i observació d'ocells en el Serradal.


Etiquetes