Per un any ple de naturalesa

El Samarucdigital segueix navegant amb energia en les aigües d'Internet un any després del seu naixement. Agraïm a tots els seguidors, col·laboradors i amics la seua fidelitat. Us desitgem i oferirem un any 2017 ple de naturalesa.

Acomiadem nostàlgics l'any 2016. Per a Samarucdigital ha sigut un any molt intens, de molt de treball i esforç. Samarucdigital ha complit un any nadant amb força a l'oceà d'Internet gràcies a una audiència fidel que veu en els seus continguts digitals la referència de la informació mediambiental a la Comunitat Valenciana. Per això el balanç de 2016 és per a nosaltres molt favorable. La major satisfacció és haver gaudit treballant sempre amb bona companyia. Tant l'equip de Samarucdigital com els col·laboradors i amics que anem coneixent en el camí fan que el treball, encara que molt intens, siga gratificant. Un sentiment que ens fa desitjar un any 2017 ple de naturalesa, com ho ha sigut el 2016.

Però el 2016 també ha sigut un any convuls políticament tant a nivell nacional  com internacional. Perquè vivim en un món on les polítiques marquen el rumb del món i evidentment també del  medi ambient. El triomf de Trump a USA i l'elecció de Scott Pruitt, un negacionista del canvi climàtic, com a director de l'Agència de Protecció Mediambiental poden certificar el fracàs definitiu de les Cimeres del Clima de París i de Marràqueix, ja per si mateixes decebedores. El món es distrau en guerres sagnants i inútils, invocant als déus de la destrucció per a deixar cicatrius com les d'Alepo. La mateixa cicatriu que li causarem al planeta si no s'apliquen les mesures del Pacte de París i amb urgència. No podem involucionar en el debat quan és un fet que el canvi climàtic és una evidència. Davant aquesta situació és urgent actuar de manera local per a compensar la mediocritat del pensament global. El medi ambient, i la seua fragilitat en els temps que corren, ha de ser una prioritat transversal a totes les activitats humanes que necessita de polítiques actives i de comunicació que defensen el ben comú. Avui aqueix be comú és, primer que res, el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

Però el canvi d'any és també moment de reflexió i de marcar-se objectius. Si l'any 2016 va ser el de l'aventura, el 2017 ha de ser el de la consolidació. Samarucdigital està ja preparant per a la nova temporada una plataforma més ràpida i interactiva basada en el mateix look estètic que té ara. Una plataforma més atractiva per al navegant i també per als anunciants amb ganes d'explorar noves fòrmules de promoció, oferint ètica i serietat periodística, qualitat tècnica i estètica i un concepte innovador de comunicació transmèdia. Seguirem cobrint i contextualitzant de manera rigorosa l'actualitat ambiental i agroecològica de la Comunitat Valenciana. Continuarem en la nostra labor de divulgació i educació ambiental de la ciutadania, entenent el medi ambient com a part de la cultura. En el deteriorament ambiental i en la conservació de la naturalesa influeix directament la cultura dels pobles, reflectida en les relacions entre les persones i la societat. Els conceptes de qualitat de vida i conservació, d'economia i desenvolupe sostenible, depenen d'una definició social dels mateixos i del canvi de valors d'una societat.

Equip, col·laboradors i amics de Samarucdigital

Només ens queda agrair tot l'afecte amb que l'equip de Samarucdigital ha sigut rebut allí on ha estat. No hi ha major alegria i recompensa que saber que el teu treball es valorat i resulta útil socialment. Gràcies també a tots els patrocinadors i col·laboradors que ens han recolzat en el primer any de vida, sobretot a Caixa Popular. I gràcies per descomptat als nostres lectors i seguidors en xarxes socials, per ajudar-nos a complir l'objectiu de ser ja un referent de la informació mediambiental en la nostra llengua.

Des de Samarucdigital creiem que els mitjans de comunicació tenim una responsabilitat especial, com a creadors d'opinió, per a conscienciar en l'amor i respecte responsable de la naturalesa. Per a difondre els seus beneficis i per a tendir ponts entre la ciència, investigadors i naturalistes i el gran públic. En això ens hem compromés i continuarem treballant en 2017 si seguim sentint la calor i el suport dels qui pensen com nosaltres.

Etiquetes