Ruta per l’Ombria de Mariola i les caves d’Agres.

El Parc Natural de la Serra de la Mariola és un dels més rics pel que fa a la varietat de flora. Caminarem per l’ombria de la serra i la Cava Gran d’Agres, una combinació perfecta entre paisatge natural i un testimoni arqueològic d’un passat més gelat.

Vos convidarem a caminar per la ruta verda del Parc Natural de la Serra de Mariola. Un camí entre frondosos i frescos barrancs com el de l’Assut que ens conduiran a alguns dels millors exemples de l’arquitectura del gel del territori valencià: la Cava del Teix i la Cava Gran. El col·laborador Chema Rabasa ens guia en el camí. 

  Salvador Palop, director-conservador P.N. Serra de Mariola y Chema Rabasa de Itinerantur

Recorrerem una ruta clàssica en el món del senderisme valencià, però no per això menys sorprenent. Frondosos i frescos barrancs com el de l’Assut ens conduiran a alguns dels millors exemples d’arquitectura del gel que hi ha a tot el territori valencià: la Cava del Teix i la Cava gran, cadascuna amb les seues particularitats històriques. Coronant el Comptador veurem impressionants vistes cap al colossal Montcabrer, les valls de Mariola, la Vall d’Albaida i la Costera, el Benicadell i la Safor, etc. Com a colofó, abans d’arribar de tornada al poble d’Agres, trobarem la font del Molí Mató, on es conserva un dels millors exemples valencians de vegetació associada fonts sobre una tosca d’extraordinàries dimensions.



Etiquetes