Ruta per l’Ombria de Mariola i les caves d’Agres.

El Parc Natural de la Serra de la Mariola és un dels més rics pel que fa a la varietat de flora. Caminarem per l’ombria de la serra i la Cava Gran d’Agres, una combinació perfecta entre paisatge natural i un testimoni arqueològic d’un passat més gelat.

Vos convidarem a caminar per la ruta verda del Parc Natural de la Serra de Mariola. Un camí entre frondosos i frescos barrancs com el de l’Assut que ens conduiran a alguns dels millors exemples de l’arquitectura del gel del territori valencià: la Cava del Teix i la Cava Gran. El col·laborador Chema Rabasa ens guia en el camí. 

  Salvador Palop, director-conservador P.N. Serra de Mariola y Chema Rabasa de Itinerantur

Recorrerem una ruta clàssica en el món del senderisme valencià, però no per això menys sorprenent. Frondosos i frescos barrancs com el de l’Assut ens conduiran a alguns dels millors exemples d’arquitectura del gel que hi ha a tot el territori valencià: la Cava del Teix i la Cava gran, cadascuna amb les seues particularitats històriques. Coronant el Comptador veurem impressionants vistes cap al colossal Montcabrer, les valls de Mariola, la Vall d’Albaida i la Costera, el Benicadell i la Safor, etc. Com a colofó, abans d’arribar de tornada al poble d’Agres, trobarem la font del Molí Mató, on es conserva un dels millors exemples valencians de vegetació associada fonts sobre una tosca d’extraordinàries dimensions.Etiquetes