Sabora: nou Mercat Agroecològic de venda directa a Castelló

Castelló iniciarà l'1 d'abril el nou Mercat Agroecològic de venda directa Sabora amb set participants. La iniciativa se celebrarà el primer dissabte de cada mes en la plaça Fadrell amb fruites, hortalisses, derivats de cereal, oli o cervesa

La La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló iniciarà el dissabte 1 d'abril primer Mercat Agroecològic Sabora, un espai de venda directa que comença amb set participants que oferiran fruites, hortalisses, derivats de cereal com a pastes alimentoses i arrossos, farina, cervesa o oli. El mercat es desenvoluparà el primer dissabte de cada mes en la plaça Fadrell, de 09.00 a 14.00 hores.

“Impulsem un nou punt de venda directa amb productors, transformadors i comerços minoristes amb l'objectiu d'ajudar a millorar la rendibilitat del nostre sector primari amb canals curts i sense intermediaris i amb preus justos de venda, i fomentar entre la ciutadania hàbits de consum saludable amb productes de productes de proximitat, saludables i respectuosos amb el mitjà d'ambient”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro. 

Els participants de Sabora disposaran d'una varietat de productes de temporada i elaborats d'origen vegetal, que compten amb la certificació ecològica, arribats de diferents punts de la província de Castelló. 

Juny, juliol, agost i setembre

Se celebrarà el primer dissabte de mes, entre les 9.00 hores i les 14.00 hores, en la plaça Fadrell. Durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, prèvia petició de la majoria dels participants, es podrà modificar l'emplaçament al Grau de Castelló de la Plana a la ubicació que es determine. 

La posada en marxa d'un nou mercat de venda directa és una aposta de la Regidoria de Transició Ecològica inclosa en el Pla de Reactivació Agrària per a millorar les condicions del sector primari a través de canals curts de comercialització. A més, fomenta una venda ecològica per a afavorir una transició agroecològica, amb producció sostenible i respectuosa amb l'entorn natural. Sabora s'uneix al procés de regularització materialitzat en aquest mandat en la Fira de la Taronja, l'altre espai de venda directa destinat a les productores i productors citrícoles. 


Etiquetes