Samarucdigital ja nada per les ones d'À punt ràdio

Samarucdigital inicia una aventura apassionant per les ones més verdes i ambientals d'A punt ràdio. A partir d'ara ens trobareu cada dilluns entre les 13 i les 14 hores en un magazín de divulgació ambiental radiofònica que no us deixarà indiferents. L'espai especialitzat en la flora, la fauna i la riquesa paisatgística de les comarques valencianes està conduït per Reis Juan i produït per la productora valenciana Ukemotion

Podcast À Punt Media

Samarucdigital ja nada per les ones més verdes d'À punt ràdio. Els seguidors de Samarucdigital gaudireu durant 50 minuts setmanals d'un magazín especialitzat en una informació ambiental rica i rigorosa que té com màxim protagonista el medi ambient de cadascuna de les comarques valencianes. L'espai estarà conduït per la veu experta de Reis Juan i en la producció de continguts comptarà amb Pilar Almenar, dues dones que aposten per un periodisme ambiental radiofònic de qualitat i especialitzat en la Comunitat Valenciana. El biòleg i comunicador ambiental Batiste Miguel aportarà la seua visió particular sobre cadascun dels temes que formen part del magazín setmanal. També serà l'encarregat de presentar l'espai anomenat Els sons de la natura amb un recull dels sons més habituals, rars i desconeguts que protagonitzen la natura valenciana. Álvaro Olavarría, director del portal ambiental Samarucdigital també dirigirà el nou espai radiofònic d'À punt produït per la productora Ukemotion

50 minuts de ràdio en clau ambiental

Samarucdigital arriba a les ones radiofòniques amb una aposta clara per la informació ambiental de la Comunitat Valenciana. Tots els dilluns entre les 13 i les 14 hores els oients trobaran un espai on podran gaudir de reportatges, entrevistes a destacats personatges del món de la natura i el medi ambient, una tertúlia que abordarà un tema de màxima actualitat, una secció de notícies breus i un espai on els sons de la natura ens conduiran als nostres paisatges naturals amb un obrir i tancar d'ulls.

Reis Juan i Josabel Belliure: Foto Josep almenar,

De pingüins, vaques i canvi climàtic

Samarucdigital en el primer programa d'À punt ràdio ha aprofundit principalment en tres temes com són el canvi climàtic, els pingüins de l'Antàrtida i la transhumància per terres de Terol i Castelló. L'ambientòleg i investigador en Ecologia, Andreu Escrivà, ha parlat del seu llibre sobre canvi climàtic Encara no és tard, claus per entendre i aturar el canvi climàtic. La biòloga alacantina experta en ecologia del comportament, Josabel Belliure, ha contat en una entrevista en profunditat perquè estudia pingüins cara blanc (Pygoscelis antarcticus) a més de 15 mil quilòmetres de casa. Entre altres coses la biòloga de Calp (Alacant) està comprovant com l'augment de la temperatura en 2 graus i mig està fent disminuir la presència de krill, l'aliment dels pingüins així com permetent l'arribada de paràsits a l'Antàrtida com són les caparres. El reportatge ha tractat la transhumància de vaques ecològiques entre terres de Terol i Castelló. Un viatge guiat per pastors, gossos de rabera i aprenents de pastor que tracta de conduir més de mig centenar de vaques entre els valls de Valdelinares a Terol i la muntanya de Penyagolosa al terme de Vistabella del Maestrat.

Andreu Escrivà. Foto: Josep almenar

La Comunitat Valenciana és un territori bell i sorprenent format per infinitat de paisatges que es disposen entre la mar i l'alta muntanya mediterrània, amb una flora i una fauna úniques a tot Europa. Però cal no oblidar que també formem part d'un territori densament ocupat en la franja costanera i quasi despoblat terra endins. Els paisatges marins, els paratges de terra endins, els parcs naturals, la lluita casolana i familiar per aturar el canvi climàtic, les escoles verdes, les ciutats del futur, el despoblament rural i molts altres temes protagonitzaran el vostre Samarucdigital a À punt ràdio, un programa radiofònic d'informació ambiental que volem fer amb vosaltres i per a vosaltres. 

Pilar Almenar, Batiste Miguel, Andreu Escrivà, Reis juan, Josabel Belliure i Álvaro Olavarría, Foto; Josep Almenar

Etiquetes